Renginiai

Kultūrinės topografijos renginių programa „Čiurlionio Lietuva“

CL_2023_virselis-1024x415
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Trečiadienis, gegužės 17, 2023 00:00 - Šeštadienis, gegužės 27, 2023 00:00
Organizuoja
Lietuvos muziejų asociacija

Gegužės 17–27 dienomis visus kviečiame į penktąją kultūrinės topografijos renginių programą „Čiurlionio Lietuva“, kurią  šiemet simboliškai apjungs tema „Miškas – miestas“. Laukiame norinčių atrasti Nacionalinį M.K. Čiurlionio kelią, susipažinti su kelio objektais ir siūlomomis veiklomis.

„O virš tų krantų, virš to mylimo Nemuno dangus toks skaistus, švelnus, toks lietuviškas – žiūri žiūri ir negali atsižiūrėti“rašė Čiurlionis savo neišlikusiame dienoraštyje.


„Buvo baisi kaitra; pilkai geltoni namai kaleno dantimis, įvairiaspalvės iškabos ryškiai spindėjo, kur ne kur stūksojo auksuotas saulėtas bokštas <…>
Ilgai aš į juos žiūrėjau ir baisiai pasiilgau pievos, medžių, žalumos, – žinai, tokios gegužės žalumos“ – savo kurtoje pasakoje menininkas paliečia šios šventinės programos temą. Pats būdamas Dzūkijos miškų ir pievų vaikas, ilgą savo gyvenimo dalį turėjo praleisti mieste. Todėl šia miško-miesto tema kviečiame apsižvalgyti mus supančioje aplinkoje, apmąstyti, koks yra mūsų pačių santykis su tokiais skirtingais mūsų aplinkos poliais. Patirkime drauge Čiurlionio kūrybą, pamatykime, kaip ji mus šiandien įkvepia ir ko moko.

Septynios M. K. Čiurlionio kelio savivaldybės – Varėna, Druskininkai, Vilnius, Kaunas, Rietavas, Plungė ir Palanga – parengė edukacinius susitikimus, ekskursijas ir jaunimui skirtas kūrybinės veiklas bei muzikines patirtis. 
 
Daugiau informacijos - prisegtame pranešime, interneto svetainėje ciurlioniokelias.lt bei Facebook paskyroje https://www.facebook.com/MKCkelias
Prašome dalintis pranešimu ir vyksiančiais renginiais - pirmieji renginiai jau šią savaitę!
 
Daugiau informacijos taip pat teikia Greta Katkevičienė, LMA komunikacijos specialistė, numeriu +370 641 21739.

M. K. Čiurlionio kelias – pirmasis Lietuvos nacionalinių kultūros kelių programos projektas
Kultūros kelio operatorius – Lietuvos muziejų asociacija