Renginiai

KNYGA IR KAVA. Išplėšti iš namų: pokalbis su Dalia Cidzikaite

217629015_172258001602161_7309441902020838170_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, birželio 29, 2023 18:00
Vieta
T. Kosciuškos g. 3
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Lietuvos leidėjų asociacija ir Parodų erdvė Istorijų namai / House of Histories, Aukso žuvys
Pokalbių ciklas KNYGA IR KAVA sugrįžta!
Jau birželio 29 d. (ketvirtadienį) 18 val. kviesime dalyvauti pirmajame atsinaujinusio ciklo „Knyga ir kava“ renginyje „Išplėšti iš namų: pokalbis su Dalia Cidzikaite apie pasitraukimą į Vakarus tada ir dabar.“
Tai bus gana lengvas (o gal ir nelabai) pokalbis apie karo pabėgėlius, jų istorijas, kodėl jos tokios svarbios ir akis atveriančios šiandien – karo Ukrainoje fone. Knygoje „Manėm, kad greit grįšim“ publikuojami pasakojimai – autentiški ir spalvingi: vieni tragiški, kiti komiški, bet visi tokie tikri, kad atrodo įvykę vakar, juos norisi aptarti ir palyginti su šiandieniniais įvykiais. Tai pat tai bus pokalbis apie apsisprendimą, drąsą, šiokį tokį avantiūrizmą tų žmonių iš Antrojo pasaulinio karo laikų, ir šitų – iš dabarties. Istorija kartojasi.
☕ Renginio pradžia 18 valandą. Dalyvavimas nemokamas. Išankstinės registracijos nereikia.
---
Pokalbių ciklą „Knyga ir kava“ rengia Istorijų namai ir Lietuvos leidėjų asociacija. Rašytojai, knygų dailininkai, istorikai, literatūros kritikai ir leidėjai vilniečius ir miesto svečius kviečia diskutuoti – kaip šiuolaikinė literatūra kalba apie dalykus, svarbius žmonėms, gyvenusiems ir prieš tūkstančius metų, o ką iš knygų galime sužinoti apie mūsų dabar pasirenkamą gyvenimo kelią, profesijas, pomėgius, miestus?
Šie susitikimai – proga išsijungti mobiliuosius telefonus ir gamtos bei istorinės teritorijos apsuptyje paklausyti diskusijų ir pabendrauti prie kavos puodelio, kurį visiems pageidaujantiems pasiūlys Istorijų namuose įsikūrusi kavinė „Eskedar Coffee“.
Susitikimai vyks ketvirtadieniais Istorijų namų kieme, T. Kosciuškos g. 3.
Renginys vyks Istorijų namų kiemelio terasoje, o esant nepalankioms oro sąlygoms persikels į Istorijų namų vidų – edukacinę salę arba kavinę.