Renginiai

Aušros Lisauskienės paroda ir knygos pristatymas | SKAITYMO FESTIVALIS'23

347562025_195496223430710_3065712975518749276_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Penktadienis, birželio 09, 2023 11:00 - 12:00
Vieta
Trakų g. 10
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka
SKAITYMO FESTIVALIS grįžta birželio 9-10 dienomis! Visa festivalio programa: https://www.facebook.com/events/918023119419637
Birželio 9 dieną 11 valandą SKAITYMO FESTIVALIO atidarymas bibliotekos kieme ir Mažojoje salėje.
? Aušra Lisauskienė. Knygos „UROBORAS: tipografinės kilpos skaitytojams" pristatymas.
UROBORAS – amžino atsinaujinimo ir atgimimo simbolis. Taip ir knygos perduoda amžinąsias universalias vertybes, be kurių žmogus nebūtų žmogumi, o išlikusiosios primena mums, kad net seniausia pasaulyje spausdinta budistinė knyga „Deimantų Sutra“, datuojama 868 m. po Kristaus, talpino tas pačias universaliąsias vertybes, ko mes ieškome knygose ir šiandien.
Pirmojoje knygos „UROBORAS: tipografikos vizualumas“ dalyje pristatomos meno istorikų, grafikos dizaino teoretikų ir praktikų įžvalgos apie šiuolaikinę konceptualiąją tipografiką, jos „gilumas“ ir „platumas“, aiškinamasi, kaip ji tęsia istorines rašto raidos tradicijas integruodamasi į kitas meno sritis. Antroji dalis skirta pristatyti tarptautinės autorių grupės sukurtus tipografikos darbus, atskleidžiančius, kaip keitėsi grafiniai rašto simboliai-grafemos, kaip transformavosi jų formos ir perteikė tai šiuolaikinėmis priemonėmis tradicinėse ar naujosiose medijose. Autorinė tipografika tampa šios knygos knygos ir tekstu, ir vaizdu.
//////
? Aušros Lisauskienės personalinė paroda „Asmeninis horizontas“.
Vilniaus dailės akademijos Grafinio dizaino katedros profesorė Aušra Lisauskienė yra Lietuvos dizaino asociacijos narė ir Tarptautinės tipografikos asociacijos narė-Lietuvos delegatė. Autorė savo kūryboje dažnai naudodama netradicines priemones ir technikas, kaligrafijos ir tipografikos elementus, siekia praplėsti profesionalųjį tipografikos lauką knygų dizaine, parodų ekspozicijų grafiniame dizaine bei parodinėje veikloje Lietuvoje ir užsienyje. Yra pelniusi apdovanojimų: „European Desing Annual Award“, „Graphis silver Award“, „Red Dot Communication Design Award“, ICoD Achievement Award ir kt.
Parodų pavadinimai dažnai sutampa su parodų koncepcijomis, ar su tuo, ką bus galima pamatyti parodose. Tačiau kartais autoriai sąmoningai, taip pat kaip ir šį kartą, parodos pavadinime "Asmeninis horizontas" palieka platų suvokimo lauką ir kviečia lankytojus pačius pamatyti kokį kūrybinį asmeninį horizontą yra pasirinkusi autorė.
------
Visi SKAITYMO FESTIVALIO renginiai nemokami.
www.skaitymofestivalis.lt