Renginiai

Knygos „Vilkas, bokštas ir bažnyčia. Vilniaus suvenyrai“ sutiktuvės

347381823_641419831338023_8457989157684970355_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Trečiadienis, birželio 21, 2023 18:00
Vieta
Vokiečių g. 6
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Vilniaus muziejus ir Leidykla LAPAS
Apie Vilniaus suvenyrus, pasakojančius įdomiausias miesto istorijas, Rūtos Miškinytės sudarytos knygos „Vilkas, bokštas ir bažnyčia“ pristatyme. Pokalbyje dalyvaus knygos sudarytoja Rūta Miškinytė, knygos bendraautoriai – Rasa Dargužaitė, Laima Laučkaitė, Ernestas Parulskis, ir Vilniaus muziejaus direktorė Rasa Antanavičiūtė. Diskusiją moderuos leidyklos LAPAS komunikacijos vadovė Emilija Blockutė.
 
Apie knygą:
Suvenyrai – kasdienybėje beveik nepastebimi, dulkių sluoksnį renkantys daikteliai – yra patikimi savo laiko liudytojai. Ši knyga – pirmoji, kviečianti atidžiau pažvelgti į Vilniaus suvenyrus, kurie gali papasakoti apie skirtingas miesto bendruomenes, XX a. pirmos pusės įtampas nepasidalijant Vilniaus, miestą svetimšalių akimis, jo kolonizaciją ir sovietizaciją. Kartu čia pasakojama ir dizaino bei vilnietiškosios kasdienybės istorija nuo XVIII a. vidurio iki mūsų laikų.
Knygoje „Vilkas, bokštas ir bažnyčia. Vilniaus suvenyrai“ pristatoma pusantro šimto suvenyrų, o juos lydi linksmos, liūdnos ar kurioziškos istorijos. Geriau suprasti, kaip suvenyrai gimsta ir vis nugula mūsų namų lentynose, padės dailės istorikių straipsniai bei… vienas detektyvinis apsakymas.