Renginiai

Knygos „Herojus su tūkstančiu veidų“ aptarimas

347120117_1641162952973884_8085080324396408559_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Antradienis, birželio 20, 2023 19:00 - 20:30
Vieta
Lukiškių aikštė
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Judita Iš Betulijos ir Negrožinių knygų klubas Vilniuje
Susitikime padiskutuoti apie Joseph Campbell „Herojus su tūkstančiu veidų“.
Aptarimo aplinka bus neformali, į susitikimą gali ateiti visi, kuriuos domina ši tema. Galima ateiti ir neskaičius knygos, kadangi susitikimo pradžioje ją pristatys, o vėliau vyks aptarimas ir atvira diskusija. Pabaigoje išrinksime, ką skaityti liepos mėnesį.
Joseph Campbell – JAV mokslininkas, lektorius, rašytojas, mitologijos ir religijos specialistas. Garsiausia jo mitologijos knygas „Herojus su tūkstančiu veidų“ 2011 m. žurnalo Time buvo įtraukta į šimto reikšmingiausių negrožinės literatūros kūrinių, išleistų nuo žurnalo įkūrimo sąrašą.
Visur, kur gyvena žmonės, visais laikais klestėjo mitai. Pirmykščių mitų atgarsiai teikia gyvybės religijoms, filosofijos kryptims, menams, įkvepia tiek pirmykščių, tiek mūsų laikų žmonių elgesio normas, mokslo bei technologijos atradimus ir sapnus. Šių dienų pasaulis – racionalus ir pragmatiškas, bet, kaip ir prieš šimtą metų, mus keri mitai, padavimai, legendos. „Herojus su tūkstančiu veidų“ – įvairių laikų tautų herojinių mitų tyrimas, pagrįstas didžiulės apimties faktine medžiaga, čia nagrinėjamas dažniausiai pasitaikantis mitologijos siužetas – stebuklingas herojaus gimimas, jo didvyriški žygdarbiai, išmintingas valdymas ir paslaptinga mirtis. Psichologai atskleidė daugelį mito paslapčių, bet mitai ir padavimai, nors ir moksliškai „iššifruoti“, nenustoja mūsų žavėti – priešingai, mokslinių studijų skaitymas leidžia iš naujo įvertinti naivumo ir begalinės išminties derinį, slypintį kokioje pasakaitėje.
Susitikimo informacija
Laikas: Birželio 20 d., antradienis, 19 val.
Vieta: Lukiškių aikštė. Susitikimas vyks lauke, tad atitinkamai apsirenkite bei pasiimkite pleduką pasitiesti ant žolės. Jei bus numatomas prastas oras, persikelsime į artimiausią kavinę.