Renginiai

Knygos „Laisvės alėja. Almanachas“ pristatymas

Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Trečiadienis, gegužės 10, 2023 18:00
Vieta
Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka, Laisvės al. 57
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka

Dalyvaus almanacho sudarytoja dr. Elena Suodienė, almanacho redaktorė Liudmila Riabenko-Zonn, almanacho lietuvių literatūros konsultantė Leonida Kriščiūnienė, almanacho lietuvių kalbos konsultantė Laima Debesiūnienė, almanacho analitikas Georgij Batist.
Literatūros almanachas „Laisvės alėja“ – daugiakalbis ir įvairiapusis balsas Lietuvos kultūros tekste. Šio leidinio misija – skleisti Lietuvos, o ypač kauniečių meninę kūrybą. Almanachas siekia reprezentuoti Kauną kaip atvirą ir daugiakultūrį miestą, kur Lietuvos rusų literatūra suvokiama kaip integralusis kultūros segmentas ir kartu begalinių kultūros plotmių dėmuo.
Šiame leidinyje ypatingą vietą užima Antano Suodžio romanas „Kosminės gėlės“. Tai meilės kupinas pasakojimas, skirtas Lietuvai, jos istorijai ir Žmogui, kurį supa Vilties ir Šviesos kupinas pasaulis, esantis čia ir dabar, o begalinės Visatos jėgos Žmogų saugo ir gina, kad nepasiduotų, išliktų, siųsdamos gyvus stebuklus ir išaugindamos Kosmoso žiedus. Beatos Vyšniauskaitės vertimas į rusų kalbą pasižymi įtaigia, plaukiančia ir labai gyva kalba bei žada atsipalaidavimą nuo praeities išgyvenimų, katarsį šviesos ir grožio akivaizdoje kiekvienam prie jo prisilietusiam skaitytojui.
Antanas Suodys – edukologijos magistras, knygų „Vienas“ ir „Meninio vertimo laboratorija“ autorius. Pagal autoriaus kurtą scenarijų pastatytas trumpo metražo filmas „Perlas“ Lietuvos kino festivalyje „Sidabrine gervė“ buvo nominuotas trijose pozicijose – geriausias scenarijus, geriausias režisierius, geriausias pagrindinio vaidmens atlikėjas (2008). Tarptautinio literatūros festivalio „Baltijos Gamajūnas“ auksinis laureatas.