Renginiai

Kelio pradžia. Vakaras su Paulina Pukyte

336655808_587353389959617_2280200982541776973_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, kovo 23, 2023 18:00
Vieta
Šv. Jono 11-16
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Vilnius, Unesco literatūros miestas ir Lietuvių PEN centras
Kovo 23 d. kviečiame į trečiuosius renginių ciklo „Kelio pradžia“ skaitymus. Rašytoja, menininkė, kritikė Paulina Pukytė vaikščioja borgesiškais „išsišakojančiais takais“. Šį kartą ji skaitys savo poeziją ir kalbės apie šio tako pradžią. Renginyje taip pat dalyvaus lingvistikos profesorė Jolanta Zabarskaitė.
Paulina Pukytė gimė Vilniuje, studijavo Vilniaus dailės akademijoje, Londono karališkajame meno koledže apsigynė magistro laipsnį. Išleido tris grožines knygas ir esė rinkinį. Rašo eksperimentinę literatūrą naudodama įvairias apropriacijos ir perdirbimo strategijas. Jos kūrybai būdingas absurdas, intertekstualumas, žanrinės manipuliacijos, o „tekstas kuriamas ne tradicinio naratyvo pavidalu, o naudojant kalbos semantikos daugiaplaniškumą.“ (Jolanta Zabarskaitė)
Paulinos Pukytės literatūriniai ir poetiniai tekstai spausdinti įvairiuose periodiniuose leidiniuose Lietuvoje, taip pat išversti į latvių, lenkų, baltarusių, ukrainiečių, vokiečių, anglų kalbas. Ji atliko savo eksperimentinius eilėraščius įvairiuose renginiuose Lietuvoje, taip pat Londone, Romoje ir kitur. Pagal Paulinos Pukytės pjeses ir dramaturgiją Vilniaus Mažajame Teatre pastatyti trys spektakliai, LRT įrašyta iš išleista radijo pjesė. Šiemet Paulinos pjesė „Scilė nori būti žmogumi“ nominuota Auksinių teatro kryžių apdovanojimui. Kritiniai ir satyriniai Paulinos Pukytės kultūros komentarai du kartus apdovanoti Kultūros ministerijos Publicistikos premija.