Renginiai

Knygos „Gedimino kraujas“ pristatymas

425003613_895916655878091_7288974030851734218_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Antradienis, kovo 05, 2024 17:30
Vieta
K. Donelaičio g. 64
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
Vytauto Didžiojo karo muziejus
Karo muziejuje – knygos „Gedimino kraujas“ pristatymas.
Gediminaičiai – Lietuvos valdovų dinastija, kurios stiprybę ir mėgino, ir gerbė visa Europa.
Butigeidis, Butvydas, Vytenis, Gediminas, Jaunutis, Algirdas, Jogaila, Kęstutis, Vytautas, Švitrigaila, Žygimantas Kęstutaitis, Kazimieras Jogailaitis, Aleksandras Jogailaitis, Žygimantas Senasis, Žygimantas Augustas. Kiekvienas lietuvis pasakys: tai Lietuvos valdovai Gediminaičiai. Bet tikrai ne visi žino, kas buvo jų žmonos, kaip susiklostė jų dukterų, sūnų, netapusių Lietuvos didžiaisiais kunigaikščiais, likimai.
Ar tikrai Gediminas ketino krikštytis? Kuri Gedimino anūkė ištekėjo už Šventosios Romos imperatoriaus Karolio IV ir buvo vainikuota imperatoriene? Kodėl Kęstutis atsisakė karūnos? Kurią seserį Jogaila labiausiai mylėjo ir kodėl? Kuris per anksti gimęs Jogailaitis buvo auginamas šviežiai paskerstų kiaulių viduriuose? Koks tolesnis Niurnbergo auksakalių Vytautui Didžiajam ir jo žmonai Julijonai nukaldintų karūnų likimas? Kuris Lietuvos didysis kunigaikštis paskutinis mokėjo lietuviškai? Ar dar yra gyvų Gediminaičių?
Vytauto Didžiojo karo muziejuje - bestselerio „Mėlynas kraujas“ autoriaus istoriko Eimanto Gudo naujos knygos pristatymas. „Gedimino kraujas. Lietuvos valdovų Gediminaičių dinastija: 112 vyrų ir moterų likimai“ parengta kartu su žurnaliste, redaktore, knygų autore ir bendraautore Žilvine Petrauskaite.
Pristatyme dalyvaus autorius Eimantas Gudas, kurį kalbins istorikė Kristina Petrauskė.
Knygos „Gedimino kraujas. Lietuvos valdovų Gediminaičių dinastija: 112 vyrų ir moterų likimai“ pristatymas vyks 2024 m. kovo 5 d., 17:30 val. Renginys nemokamas.