Renginiai

Ingridos Jakubavičienės knygos "Dviese" pristatymas

416748295_765621305609926_171348378040252017_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Trečiadienis, sausio 17, 2024 17:30
Vieta
Vytauto g. 21
Garliava, Lietuva
Organizuoja
Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka
▬ Ar galite patikėti, kad XX a. pradžioje Lietuvos (ir ne tik) moteris kamavo abejonės: siekti aukštojo mokslo ar pasitenkinti gimnazijos diplomu? Tekėti už turtingo bajoro ar ranką ir širdį atiduoti išsilavinusiam, bet neturtingam inteligentui? Įsitraukti į visuomeninę veiklą ar pirmiausia rūpintis šeimos reikalais? Dalyvauti didžiajame politiniame žaidime ar nekišti nosies į vyrų okupuotą sritį?
▬ Mūsų laikais nelengva net įsivaizduoti šias dilemas, tiesa? O to meto moterys jomis gyveno. Ne tik žemesnio luomo atstovės, bet ir pasiturinčios miestietės, ir aristokratės. Apie tai sausio 17-ąją bibliotekoje papasakos istorikė, humanitarinių mokslų daktarė, Istorinės Lietuvos Respublikos Prezidentūros Kaune muziejininkė, kelių knygų autorė Ingrida Jakubavičienė. Ji praskleis paslapties šydą, dengiantį Sofijos Smetonienės ir Jadvygos Tūbelienės asmenybes bei gyvenamąjį laikmetį.
▬ Pristatydama naują savo knygą „Dviese. Sofija Smetonienė ir Jadvyga Tūbelienė“, Ingrida Jakubavičienė parodys nelengvą seserų gyvenimo kelią, kuriuo jos ėjo sekdamos modernybės diktuojamus ženklus. Teko rinktis tarp to, kas įprasta, tradiciška, ir to, kas gąsdino kaip nauja ir nežinoma patirtis. Tapusios modernybės veikiamos visuomenės dalimi jos ieškojo savo gyvenimo stiliaus ir pačios, sąmoningai to nesiekdamos, sukūrė apie save legendą.
▬ Ateikite į biblioteką prisiliesti prie šios legendos. Po renginio bus galimybė įsigyti pristatomą knygą.