Renginiai

Henriko Vaitiekūno debiutinės knygos „Felčerio užrašai“ pristatymas

405000801_725168259642208_1080394087483549309_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Penktadienis, gruodžio 08, 2023 16:00
Vieta
Respublikos g. 14
Panevėžys, Lietuva
Organizuoja
Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka
Gruodžio 8 d. 16 val. Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešojoje bibliotekoje – Henriko Vaitiekūno debiutinės knygos „Felčerio užrašai“ pristatymas.
Daugeliui iš televizijos ekranų pažįstamas žurnalistas, autorinių laidų vedėjas ir kūrėjas – intriguojančių ir šmaikščių istorijų meistras. Pasižymi ypatingu talentu perteikti pasakoti lengvai, glaustai ir su humoru. Debiutinėje knygoje sudėta keliasdešimt esė įvairiomis temomis – nuo sveikatos patarimų iki gyvenimo apmąstymų.
H. Vaitiekūnas stebina originaliu požiūriu į skirtingus dalykus, įtraukia skaitytoją į nuotaiką gerinančią proto mankštą. Ar tikrai morkos stiprina regėjimą, kiek miega skruzdėlės ir kodėl nuobodžiauja aštuonkojai? Ar žinote, ką reiškia mirmekologija, odometras, sielos sloga? Kiek kalorijų sudeginsite, greitu tempu eidami 5 kilometrus?
Remdamasis žurnalisto smalsumu ir patirtimi autorius debiutui atrinko vertingiausią plataus spektro informaciją iš gausybės savo rašinių.
„Dabar jau laikas dalyti konkrečius gyvenimiškus patarimus. Žinau, kad skaitytojai ir televizijos žiūrovai juos mėgsta. Mėgsta... ir nemėgstantieji – todėl, kad kritikuoti ir ginčytis gali. Tik turiu jums priminti vieną laiko patikrintą tiesą: patarimai Lietuvoje duodami dviem atvejais. Pirmuoju – tam, kad tuo patarimu netikėtų. Antruoju – kad patikėtų, o paskui tą patarimą davusįjį ne vienus metus keiktų“, – sako H. Vaitiekūnas.
*****
H. Vaitiekūno tekstus pastaraisiais metais spausdina savaitraštis „Lietuvos sveikata“. Bendradarbiauja su TV laidos „Mano pasas meluoja“ kūrėjais, savanoriauja organizacijoje „Pola“.
Anksčiau dirbo TV laidose „Panorama“, „Laisvės alėja“, „Kryžminė ugnis“, „Laba diena, Lietuva“. Buvo LTV Kauno programų direkcijos direktorius, LRT programų direkcijos ir savaitraščio „Kalba Vilnius“ vyriausiasis redaktorius. Dėstė Vilniaus universitete, Tarptautinėje teisės ir verslo aukštojoje mokykloje, buvo Vilniaus Gedimino technikos universiteto lektorius.
Susitikimas bibliotekoje vyks įgyvendinant projektą „Maža žemėlapyje, didi pasaulyje“. Finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Panevėžio miesto savivaldybė.