Renginiai

Juozo Gaižausko naujausios knygos "Antarktidos indėnai" pristatymas

376425122_707453948083447_8376442756867989814_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, rugsėjo 21, 2023 19:00
Vieta
Keistuolių Teatras
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Alma littera ir Juozas Gaižauskas
Knygų mylėtojų laukia nepaprastas vakaras – į Lietuvą atkeliauja Antarktidos indėnai! Rugsėjo 21 d. 19 val. Keistuolių teatro didžiojoje salėje įvyks Juozo Gaižausko penktosios knygos „Antarktidos indėnai“ pristatymas. Susirinkusiųjų laukia ypatingas susitikimas, kuriame dainos ir žodžiai liesis tiesiai į širdis. Kitaip būti ir negali, kai pasitinkame knygą, gydančią sužeistą viltį.
? Populiarus aktorius ir produktyvus autorius ne vieną stebina ne tik rašomų knygų turiniu, bet ir Lietuvos bibliotekas nušviečiančiais muzikiniais knygų pristatymais. Pastarasis – ne išimtis. Jaukų ir nuoširdų renginį ves lietuvių pamilti aktoriai L. Rastokaitė, E. Kvoščiauskas ir E. Latėnaitė, o naujausios knygos ištraukas skaitys R. Kazlas, R. Vilkaitis bei V. Martinaitis. Pristatymo vakare dalyvaus ir talentingieji A. Giniotis, I. Balsytė, D. Auželis, S. Uždavinys bei D. Skamarakas.
? Naujausioje knygoje „Antarktidos indėjai“ J. Gaižauskas pasakoja apie mažą berniuką, kasdien matantį susirūpinusį tėtį ir naktimis tyliai verkiančią mamą, kuri nepasakoja, kodėl vyresnioji sesutė nuolat ligoninėje. Senelio vienkiemyje pradeda lankytis keisti svečiai, dažniausiai jie sėdi prie stalo ir tyli. Kas vyksta? Vieną pavakarį berniukas išvysta į rūką nuvingiuojantį kelią ir iš jo išnyrantį paslaptingą svečią. Tikrų tikriausias, plunksnų karūna pasipuošęs indėnas! Prie vakarienės stalo paklaustas, iš kur atvyko, jis netikėtai atsako esąs Antarktidos pilietis. Senelio žaidimas? O gal indėnas tik gatvės artistas? Ką simbolizuoja kambaryje besiblaškančio paukščio palikta plunksna? Kiek jų reikia surinkti, kad atskleistum paslaptį?
? „Pasakas vaikams rašo suaugusieji. Ir kuria jiems pasaulį, kaip nuotykių ir atradimų pažadą. Šios knygos autorius eina kitu keliu. Jis irgi kalba apie praradimus. Tačiau sykiu padeda atrasti. Pasaulį savyje.“ – pastebi Rytis Zemkauskas.
Į savojo pasaulio paieškas leiskimės jau rugsėjo 21 d.!
Renginys nemokamas.