Renginiai

Jaunųjų kūrėjų festivalis "Literatūrinės slinktys"

373518019_704561138381182_3497474529711276813_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Antradienis, rugsėjo 12, 2023 17:00
Vieta
J. K. Chodkevičiaus g. 1B
Kretinga, Lietuva
Organizuoja
Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešoji biblioteka ir MusuKretinga.lt - Kretingos rajono naujienų portalas
Rugsėjo 12 d. 17 val. Kretingos bibliotekos Konferencijų salėje vyks dvyliktojo jaunųjų kūrėjų festivalio „Literatūrinės slinktys“ renginys.
Renginio metu bus pristatytas ir visiškai neseniai išleistas jaunųjų rašytojų ir dailininkų kūrybos rinkinys „Literatūrinės slinktys 2023“.
Šiemet į rinkinio puslapius nugulė jautri Ievos Vaitkevičiūtės novelė „Je tʼaime... moi non plus“, kurioje kalbama apie krizinį nėštumą ir jaunos moters pasirinkimo galimybes šiuolaikiniame pasaulyje; absurdo poetika pasižyminti Juliaus Barzdaičio pjesė „Virtus“, ambicingai nagrinėjanti nusikaltimo, kaltės jausmo ir pasmerkimo prigimtį; laikinumą, baimes reflektuojanti, vaikystės patirtis iš sąmonės gelmių Verdenės Monikos Valkiūnaitės poezija; itin žaidybiški, siurrealūs ir fonetiškai patraukiantys Silvijos Zujūtės eilėraščiai; hipnotizuojantis, į tamsią gelmę traukiantis Lilijos Rakovos poetinis audinys.
Lygiai tokie pat ryškūs, kūrybiški, meniškai išbaigti dailininkų darbai. Šarūnas Baltrukonis savo tapybos darbuose flirtuoja su žiūrovu, kurdamas naują patirties realybę; Klaidas Paškevičius kviečia ieškoti globalios tikrovės ir asmeninės istorijos sąlyčio taškų; Diana Remeikytė įtaigiai derina fantastikos, grotesko elementus su kasdienybės nuoplaišomis; Teodora Jurčytė-Šukaitienė grafikos kūriniuose leidžiasi į atminties ir savęs, savasties pažinimo keliones; Raminta Stasaitytė tapyboje tyrinėja kūną ir kūniškumą, o kūno reprezentavimas skleidžiasi kaip tapatybės paieškų raiška.
 
Renginyje dalyvauja:
Ieva Vaitkevičiūtė, Silvija Zujūtė, Verdenė Monika Valkiūnaitė
Renginį veda Linas Daugėla
Renginio metu bus pristatyta festivalio dailės darbų paroda.
Visa festivalio programa:
www.slinktys.lt, FB Literatūrinės slinktys