Renginiai

Pokalbis apie Prancūzijos virtuvę su knygos „PRANCŪZIJOS VIRTUVĖ: kulinarinė kelionė po Prancūziją ir daugiau nei 100 gardžiausių regioninės virtuvės receptų“ autore Dangira Šimašiūte

504838531_1146283627536946_4135246882354971692_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, birželio 19, 2025 17:30
Vieta
H. Manto g. 25
Klaipėda, Lietuva
Organizuoja
Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka
Kviečiame į nuostabų pokalbį apie elegantišką, gurmanišką ir paslapčių kupiną Prancūziją kartu su Dangira Šimašiūte, knygos „PRANCŪZIJOS VIRTUVĖ: kulinarinė kelionė po Prancūziją ir daugiau nei 100 gardžiausių regioninės virtuvės receptų“ autore.
„Prancūzijos grožiu ir gėriu man teko mėgautis daugiau nei dvidešimt metų ir daug to gėrio nubyrėjo į mano gyvenimą ir į tai kas aš šiandien esu. Daug to gėrio nugulė ir mano knygos “Prancūzijos Virtuvė” puslapiuose. Mėgstu skanų maistą, mėgstu jį gaminti ir mėgstu kalbėti apie jį. Taigi kviečiu ir Jus pokalbiui apie Prancūzijos virtuvę, apie tai kokia ji yra, apie tai kaip ji tokia atsirado kokia ji yra, apie tai kaip prancūzai ją mato ir apie tai, kaip ją galite “pasikviesti” į savo namus“ – kviečia Jus Dangira.
Nuostabiai žydra jūra ir pašėlęs vandenynas… kalnų grandinės… levandų laukai ir šlaitais vingiuojantys vynuogynai… romantiškos pilaitės, didžiuliai miestai ir siauromis gatvėmis pasidabinę mažyčiai kaimeliai… Prancūzija turi viską, tad visiškai nenuostabu, kad ji yra svajonių šalis ne tik romantiškiems įsimylėjėliams, bet ir visiems kelionių mėgėjams, meno ir istorijos gerbėjams bei, žinoma, gurmanams.
Turbūt nėra kitos tautos, kuri sugeba šitaip mėgautis maistu. Šioje šalyje maisto ruošimas yra meno forma, gerbiama ir puoselėjama lyg gurmanų religija. Prancūzas ras tikrą laimę kąsnyje prancūziško batono su trupučiu sviesto ar sūrio, kurį jis užgers lašeliu vyno, sėdėdamas pajūryje, o galbūt ant suolelio miško viduryje. Tai jų ' joie de vivre' – gyvenimo džiaugsmas ir gyvenimo būdas, sugebėjimas džiaugtis mažyčiais gyvenimo malonumais, čia, šiandien ir dabar.
Data: Birželio 19 d. 17:30 val.
Vieta: Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka
Dalyviai: maisto ir kelionių tinklaraščio „Duok druskos“ autorė Dangira Šimašiūtė, Prancūzijos Respublikos garbės konsulas Klaipėdoje, gurmaniškų maisto prekių parduotuvės „MiamMiam“ įkūrėjas Olivier Criou
Pokalbį moderuoja: Ineta Bukelevičė
 
_______
Informuojame, kad renginio metu gali būti fotografuojama ir filmuojama. Renginio dalyviai gali būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose, kurie bus skelbiami socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje.