Renginiai

Kotrynos Zylės romano „Mylimi kaulai“ pristatymas

461605939_945242290977548_5112911923763442567_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Antradienis, spalio 29, 2024 17:00
Vieta
Respublikos g. 3
Tauragė, Lietuva
Organizuoja
Tauragės B. Baltrušaitytės viešoji biblioteka
Kviečiame į Kotrynos Zylės knygos „Mylimi kaulai“ pristatymą.
Apie knygą:
Kotrynos Zylės romanas „Mylimi kaulai“ – moters, savo namų sekcijoje saugančios trijų vyrų kaulus, gyvenimo istorija. Atmosferiškame, maginės realybės prisodrintame kūrinyje susipina miegamųjų rajonų kasdienybė ir kaimo folkloras. Romano laikas nenusakomas, tariamas. Gyvybė čia pasitinkama ir palydima daugiabučio namo pirtyje, piemenys į ganyklas keliauja troleibusais, gyvuliai laikomi butuose, laiptinėse prie pašto dėžučių kepama duona, atliekamos apeigos, vyksta stebuklai. Pasakojimo būdas primena ritualinę drobulę, į kurią susukami svarbiausi įvykiai, jausmai, atsiminimai, tamsaus humoro ir rupios kalbos blyksniai, gvildenamos santykių, ištikimybės, prietarų, žmogiškumo temos.
Apie autorę:
Kotryna Zylė – rašytoja, iliustruotoja, dizainerė, už savo knygas pelniusi ne vieną apdovanojimą. Išskirtinis autorės kūrybos bruožas – lietuvių tautosakos ir mitologijos įkurdinimas šių dienų gyvenime. „Mylimi kaulai“ – pirmasis suaugusiesiems skirtas autorės romanas.
Informuojame, kad renginio metu gali būti fotografuojama ir filmuojama. Nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti skelbiami socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje.
Renginį remia Tauragės rajono savivaldybė.