Renginiai

Virginijos Idzelytės knygos „Šilko kelias. Rytų kostiumo istorija“ pristatymas

459674806_918460486971526_5331750193191796741_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, rugsėjo 26, 2024 18:00
Vieta
Vilniaus g. 41
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Aukso žuvys ir Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus
Kviečiame į Virginijos Idzelytės knygos „Šilko kelias. Rytų kostiumo istorija“ pristatymą.
Virginija Idzelytė – menininkė, scenografė, Vilniaus dailės akademijos profesorė, nuo 1991 metų akademijoje dėstė Vakarų Europos kostiumo istoriją, scenografijos kompoziciją, sceninį kostiumą, Rytų kostiumo istoriją. Ilgametė Lietuvos akademinio dramos teatro dailininkė, kūrusi su žymiais lietuvių režisieriais – H. Vancevičiumi, I. Bučiene, J. Vaitkumi, R. Tuminu. Menininkė už scenografiją pelnė ne vieną apdovanojimą įvairiuose festivaliuose Lietuvoje ir užsienyje.
???????? prasideda 18.00 Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus naujoje Muzeotekos salėje (Vilniaus g. 41 D). Įėjimas iš Klaipėdos gatvės.
????????? knygos autorė Virginija Idzelytė, knygos dailininkė Agnė Dautartaitė-Krutulė. Jas kalbins menotyrininkė Dalia Karatajienė.
?????
„Šilko kelias. Rytų kostiumo istorija“ – daugiasluoksnis, gausiai iliustruotas leidinys apie Rytų šalių kostiumus. Autorė Virginija Idzelytė kviečia pasinerti į Rytų pasaulį ir apkeliauti tolimųjų šalių regionus, nuo Kinijos, Korėjos, Japonijos, Indijos, Persijos, per Turkiją, Izraelį, Sakartvelą iki pat Mongolijos. Iš viso šioje knygoje pristatoma 11 šalių ir jų regionų tautų apranga, vyrų, moterų ir vaikų drabužiai, apavas, audinių raštai, papuošalai, kostiumo ryšys su šalies gyventojų papročiais, tradicijomis, tikėjimu.
» Renginyje bus galima įsigyti knygą.