Renginiai

Knygų mugė Ukmergėje

456143658_122167938818177802_6120206574833931970_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Trečiadienis, rugsėjo 11, 2024 10:00
Vieta
Vytauto g. 30
Ukmergė, Lietuva
Organizuoja
Ukmergės rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešoji biblioteka , Asociacija Slinktys
Rugsėjo 11 dieną Ukmergės Vlado Šlaito viešoji biblioteka organizuoja jaukią literatūrinę šventę įdomesniam rudeniui – Ukmergės knygų mugę.
Jūsų lauks prekyba naujausiomis knygomis, susitikimai su rašytojais bei leidyklų atstovais, diskusijos apie skaitymą, edukaciniai užsiėmimai mažiesiems ir moksleiviams. O vakare pakviesime į akustišką „Baltojo Kiro“ koncertą, kuris skambės Ukmergės Senajame (nebe) Knygyne (Kęstučio a. 8-8).
KNYGŲ PREKYBOS MIESTELIS
Laikas: nuo 10 iki 18 val.
Vieta: bibliotekos prieigos (Vytauto g. 30)
Dalyvaus šios leidyklos: „Baltos lankos“, „Žara“, „Terra Publica“, „Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla“, „Didakta“, „Kelionės ir pramogos“, „Gelmės“, „Odilė“, „Mokslo ir enciklopedijų leidykla“, „Lieparas“, asociacija „Slinktys“, „Andrena“, „Vaiga“, „Kauko laiptai“, perskaitytų knygų knygynas „Stirnų knygos“, „Gerosios Naujienos centras“, „Lietuvių kalbos institutas“, „Ukmergės vedų kultūros centras“, „Vitae litera“, o taip pat knygomis prekiaus ir autografus dalins Ukmergės literatai: A. Kuliešis, V. Bakas, G. Povilavičienė, A. Šimatonis, V. Šidlauskienė, G. Aniūnienė ir rašytoja E. Tombak.
SUSITIKIMAI SU RAŠYTOJAIS IR KNYGŲ PRISTATYMAI
Laikas: 11-19 val.
Vieta: Ukmergės Senasis (nebe) Knygynas (Kęstučio a. 8-8).
11.00-11.45 val. pokalbis su Lietuvos audiosensorinė bibliotekos vyriausiąja bibliotekininke Ukmergėje Asta Girniene. Pristatyme bus supažindinama su brailio raštu, aptariami sprendimo būdai tiems, kurie negali skaityti įprastų knygų ne tik dėl regos sutrikimų ar akių ligų, bet ir dėl disleksijos (skaitymo sutrikimo). Sužinosite kokios knygos vadinamos taktilinėmis.
12.00-12.45 val. kalbėsimės su knygų mylėtoja ir perskaitytų knygų globėja, knygyno „Stirnų Knygos“ įkūrėja. Laura Stirnienė su meile surenka knygas, prikelia jas antram gyvenimui, kolekcionuoja, bet sykiu tuo dalinasi su mėgstančiais skaityti. Visa ši graži istorija tebevyksta viename mažame Talpūnų kaimelio knygų namelyje. Pokalbį moderuos knygų mainų namelio Ukmergėje (Little Free Library) įkūrėja Jurga Jackevičiūtė.
13.00-13.45 val. susitikimas su bardu Edmundu Janušaičiu ir jo naujausia knyga „Čia esu aš“, kurią išleido asociacija „Slinktys“. Rašytojas pasidalins jaunystės prisiminimais apie bohemišką Kauną ir Žaliakalnį 1972-aisiais. Kaip gyveno to meto „nepritapėliai marginalai“, išsiskiriantys nestandartiniu elgesiu, savarankišku mąstymu ir savita pasaulėjauta? To meto realijomis pasidalins ir pokalbį moderuos Kaune gimęs fotomenininkas, „Vilkamirgės galerijos“ vadovas Arūnas Kulikauskas.
14.00-14.45 val. pažintis su pirmąja Lietuvoje serifikuota miško maudynių ir ekoterapijos gide Mila Monk. Miškas gydo ir įkvepia kurti ryšį su viskuo, kas gyva aplink mus. „Miško terapija – lėtas buvimas miške, patiriant jį per visus penkis pojūčius – užkerta kelią daugeliui ligų, ramina, suteikia džiaugsmo, laimės pojūtį. Tai moksliškai pagrįsta sveikatinimo metodika ir kartu menas, kaip įsileisti mišką į savo kūną ir pasijusti visapusiškai gyvam, užmegzti ryšį su aplinka, kitais ir pačiu savimi“ – dalinasi kūrėja. Apie sąmoningą laiką gamtoje su Mila kalbėsis kultūrinių veiklų organizatorė Jurga Jackevičiūtė.
15.00-15.45 val. susitikimas su poetu, vertėju bei dramaturgu Juliumi Keleru. Kūrėjo poezija meditacinė, kiekvienas eilėraštis tarsi sustabdytas kadras. Poetinė kalba švari, lakoniška frazė atveria jautrią lyrinę erdvę. Autorių apie rašymo subtilybes, motyvaciją, skaitymą ir naujausias knygas šnekins žurnalistė, teatro režisierė Skaistė Vasiliauskaitė-Dančenkovienė.
16.00-16.45 val. pokalbis su keliautoju, rašytoju, kino kritiku Nariumi Kairiu. Kurdamas autorius derina skirtingas disciplinas: literatūros tradiciją, antropologiją, filosofiją ir asmenines patirtis. Keliautoją apie jo naujausią knygą „YURA YURA. 88 šventyklų kelias“ kalbins Japonijos kultūra besižavinti, kultūrinių veiklų organizatorė Jurga Jackevičiūte. Susitikime bus grožimasi vaizdais iš Šikoku 88 šventyklų kelio, keliavimo kalnuose patirčių. „Ne parašiau ją, o nuėjau“ – apie naująją knygą sako Narius.
17.00-17.45 val. susitikimas su kraštiete, žurnaliste, televizijos laidų redaktore, scenarijų autore bei rašymo seminarų mokytoja Akvile Kavaliauskaite. Ironiški, neregėtų fantazijų pilni Akvilės tekstai kviečia į kelionę po žmogaus jausmų labirintą. Apie skaitymą, neskaitymą, motyvaciją rašyti ir stebėti pasaulio piliečių patirtis „Metų knygos rinkimai 2020“ knygų suaugusiems kategorijos nugalėtoją kalbins Ukmergės Vlado Šlaito viešosios bibliotekos direktorė dr. Sigita Astikienė.
18.00-19.00 val. pozityvumo ir džiaugsmo bangas skleidžiančios grupės „Baltasis Kiras“ (indie/folk/roko) akustinis koncertas. Charizmatiškasis Tautvydas Paulius Augustinas Augustinas (čia parašyta teisingai) sukurs unikalią atmosferą unikalioje Ukmergės vietoje – Senajame (nebe) Knygyne (Kęstučio a. 8-8). Pasidažyk lūpytes raudonai ir užsuk, keep rolling...
EDUKACIJŲ ERDVĖ VAIKAMS IR JAUNIMUI
Laikas: nuo 10.30 iki 18 val.
Vieta: bibliotekos konferencijų salė (Vytauto g. 30).
10.30 val. nemokamas edukacinis užsiėmimas ikimokyklinio amžiaus vaikams „Raidžių namučiai – ABĖCĖLĖ“, kurio metu vyks garsiniai skaitymai ir inicialinių raidžių dirbtuvės. Reikalinga registracija: +370 659 34831
11.30 val. nemokamas edukacinis užsiėmimas pradinių klasių moksleiviams. Laukiame mažųjų smalsautojų edukacijoje apie knygos atsiradimą, apie leidyklos darbą, apie tai kas vyksta leidykloje ir pasakojimą kaip gimsta knyga. Ateik sužinoti kuo skiriasi spaustuvė nuo leidyklos. Kiekvieno dalyvaujančio lauks mini siurprizas, kurį parengs leidykla „Vaiga“. Reikalinga registracija: +370 647 54268
Pietų meto valandas skirsime miegeliui, namų darbams arba savarankiškam knygelių vartymui.
16.00 val. nemokamas jogos užsiėmimas, skirtas 3-6 metų bibliotekos skaitytojams. Kviečiame kartu keliauti į žaismingą, nuostabos pilną jogos pasaulį. Galėsime laisvai judėti, kvėpuoti ir smagiai leisti laiką. Jogos pratimai bus ne tik naudingi, bet ir pilni juoko ir kūrybingų bei linksmų užduočių, kurias pristatys jau beveik dešimtmetį jogos praktikas mažiesiems organizuojanti meistrė Rosita Novikienė. Reikalinga registracija: +370 647 35907
17.00 val. nemokamas jogos užsiėmimas, skirtas 7-11 metų vaikams. Laukiame kiekvieno, norinčio prisijungti kartu mokytis valdyti dėmesį ir emocijas, susikoncentruoti į savo kūną bei atlikti kvėpavimo pratimus. Užsiėmimą ves meistrė Rosita Novikienė. Kadangi vienu metu gali dalyvauti ne daugiau 10 vaikų, suskubkite registruotis: +370 647 35907
Mugė ir jos renginiai nemokami ir atviri visiems. Susitinkame mugėje, nes tik jos metu bus galima įsigyti knygų leidėjų kainomis.
Kontaktai pasiteiravimui: +370 647 54268 arba Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
-------------------------
Renginio metu gali būti fotografuojama ir filmuojama. Nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti naudojami renginio viešinimui socialiniuose tinkluose, internetinėse svetainėse ir kt.