Renginiai

JŪRA | Debiutinės poezijos knygos pristatymas | KAUNAS

455947121_1027471826048541_774521779346677054_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, rugsėjo 19, 2024 18:00
Vieta
Radastų g. 2
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
ALTR ir Ąžuolyno biblioteka
Miuncheno kultūros žurnalas „TURTLE“ ir ALTR pristato debiutinės Arnio Aleinikovo ir Jules Sacco poezijos knygos „JŪRA“ („DAS MEER“) pristatymo renginius Lietuvoje ir Vokietijoje.
Renginio metu kūrybinė komanda pristatys knygos kūrimo procesą, paskaitys dalį knygoje esančių tekstų ir atsakys į susirinkusiųjų klausimus.
Pristatymo metu žiūrovai galės įsigyti knygą ir atvirlaiškių.
Renginys nemokamas.
Knygos pristatymo renginius palaiko:
Lietuvos Respublikos Ambasada Vokietijos Federacinėje Respublikoje, Lietuvos Kultūros Institutas, Ministerium für Kinder, Jugend, Familie, Gleichstellung, Flucht und Integration ir Vytauto Didžiojo Universiteto Švietimo Akademija.
Partneriai: Vilnius - UNESCO literatūros miestas, Kauno Ąžuolyno biblioteka, Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka, iJuLa - Intersektionale JugendLabore im Veedel, "ROOTS & ROUTES COLOGNE", Rauch & König Buchladen, Art Cafe Cocoon Berlin.
Išankstinis knygos užsakymas: www.arnisaleinikovas.com/jūra
 
? ོ? ? ོ? ? ོ?
Knygoje dabartyje užfiksuotos akimirkos susilieja su prisiminimais, sapnais ir iliuzijomis. Autorius jautriai nagrinėja tapatybės, baimės, tikrovės ir santykių temas, kviesdamas skaitytoją pažvelgti į „Jūrą“ iš skirtingų, nuolat besikeičiančių perspektyvų.
„Kasdienybės blyksniai, lyg saulės spinduliai, žėrintys jūros bangų pursluose ir dingstantys—į ilgesį prasmės, ilgesį mylimo žmogaus, ilgesį taikaus egzistavimo. Mes kviečiami būti šių blyksnių liudininkais ir palydovais—kur sniegas buvo kruopščiai ir lėtai valomas, kur jau sprogsta gėlių pumpurai.“ (rašytoja ir dramaturgė Virginija Rimkaitė).
„Arnio Aleinikovo dažnai gana paprastos eilutės, pripildytos poetinių ir mitinių prasmių, perkelia pažįstamus pasaulius už individualaus suvokimo ribų.“ (autorė ir Turtle Magazine įkūrėja Lara Wuester).