Renginiai

Knyga ir kava: Bazilisko autorių poezijos skaitymai 2x2

455815965_518502690710357_9022302671347499173_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, rugpjūčio 29, 2024 18:00
Vieta
T. Kosciuškos g. 3
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Lietuvos leidėjų asociacija, Parodų erdvė Istorijų namai
Rugpjūčio 29 d. 18 val. Istorijų namuose (T. Kosčiuškos g. 3, Vilnius) kviečiame į keturių jaunųjų autorių poezijos skaitymus.
? Dovilė Bagdonaitė – tapytoja, meno daktarė, Jaunojo kūrėjo premijos laureatė. Jos antroji knyga „Takeliai_žolėje“ pateko į Lietuvių literatūros ir tautosakos instituto sudaromą Kūrybiškiausių knygų dvyliktuką, buvo įtraukta į „Metų knygos“ rinkimų penketuką, laimėjo 15min metų poezijos knygos rinkimus.
? Austėja Jakas – menininkė, keliautoja. Šiuo metu gyvena Austrijoje. Iliustravo žymių užsienio poetų rinktines, o taip pat ir savo pirmąją knygą. „Mėlynieji malonumai“ – šviežiai pasirodęs, ilgai lauktas autorės debiutas.
⚫ Tomas Petrulis dirbo archyvuose, rankraštynuose ir muziejuose. Anksčiau išleistos dvi poezijos knygos: „Triukšmo gyvatė“ (2017) ir „Sterili“ (2020) pateko į Kūrybiškiausių knygų dvyliktuką, „Triukšmo gyvatė“ įtraukta į „Metų knygos“ rinkimų penketuką. Išleista rinktinė ukrainiečių kalba „Išnaša apie mirusį dievą“ (vert. Jurij Zavadskyj ir Marius Burokas, 2020). „Daikto kūnas“ – naujausia autoriaus poetinės prozos knyga.
⚪️ Aistis Žekevičius – vertėjas, filosofijos doktorantas. Debiutavo eilėraščių rinkiniu „Maratonas“, kuris buvo įtrauktas į Kūrybiškiausių 2019 m. knygų dvyliktuką. Vertė Ilya Kaminsky‘io, Traci Brimhall, Matthew Dickmano, Ados Limón, Charleso Simićiaus ir kitų JAV autorių poeziją. „Atlaidžiai šypsosi bedugnė“ – antroji autoriaus knyga.
?? Dovilės Bagdonaitės ir Austėjos Jakas eilėraščius skaitys aktorė Kornelija Kiniulytė.
? Renginį ves literatūrologas Mantas Tamošaitis.
? Renginio metu bus galima įsigyti autorių knygų. Atsiskaitymas grynaisiais.
„Knyga ir kava“ – Lietuvos leidėjų asociacijos (LLA) ir Istorijų namų organizuojamas 8 literatūrinių ketvirtadienių renginių ciklas. LLA veiklas finansuoja Lietuvos kultūros taryba.
Įėjimas laisvas.