Renginiai

KNYGA IR KAVA. Jennifer Ackerman knygos „Genialieji paukščiai“ pristatymas

454568584_514005414493418_8543702229913774983_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, rugpjūčio 22, 2024 18:00
Vieta
T. Kosciuškos g. 3
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Lietuvos leidėjų asociacija ir Lietuvos nacionalinis muziejus
Rugpjūčio 22 d. 18 val. Istorijų namuose (T. Kosciuškos g. 3, Vilnius) kviečiame į Jennifer Ackerman knygos „Genialieji paukščiai“ (perleista leidyklos „Hubris“, 2024) pristatymą. Ornitologą, gamtos gidą ir knygų apie paukščius autorių Marių Karloną kalbins rašytoja Jurga Tumasonytė.
? Amerikiečių autorės Jennifer Ackerman knyga „Genialieji paukščiai“ – ilgamečių tyrinėjimų kupinas, pagarbus, supratingas ir poetiškas žvilgsnis į paukščių pasaulį. Knygą puošia ne viena garbės plunksna: ji išversta į daugiau nei 25 pasaulio kalbas, tapusi The New York Times bestseleriu, vertinama kaip viena geriausių pastarųjų metų gamtos mokslų knygų.
? Ilgus metus žmonės paukščius laikė menko suopračio, vien instinktų valdomais sutvėrimais, kurių smegenys – primityvios, o protavimo galios – skurdžios. Moksliniai tyrimai rodo, kad tai anaiptol nėra tiesa. Paukščių elgsena – daugialypis konstruktas: jie sumanūs, šmaikštūs, artistiški, moka lengvai prisitaikyti. Jie pasidaro įrankius arba prisitaiko žmonių pagamintus, čiulba regioniniais akcentais, naudoja sudėtingą navigaciją, išmano abstrakčias sąvokas, geba nuskaityti, kokia yra psichologinė kito būsena.
? Renginio metu bus galima įsigyti knygų.
„Knyga ir kava“ – Lietuvos leidėjų asociacijos (LLA) ir Istorijų namų organizuojamas 8 literatūrinių ketvirtadienių renginių ciklas. LLA veiklas finansuoja Lietuvos kultūros taryba.
Įėjimas laisvas.