Renginiai

Poeto Rimvydo Stankevičiaus ir atlikėjo Olego Ditkovskio kūrybos vakaras "Blyksniai" bažnyčioje

451064040_888642319969823_338764920052099447_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Antradienis, rugpjūčio 06, 2024 17:00
Vieta
Zarasų Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų parapija
Zarasai, Lietuva
Organizuoja
Zarasų viešoji biblioteka
Rugpjūčio 6 d. (antradienį) 17 val. susitikti kūrybos vakare „Blyksniai“ ir pasiklausyti geros poezijos bei melodingų dainų kviečia poetas, eseistas, Nacionalinės premijos laureatas RIMVYDAS STANKEVIČIUS ir muzikantas, aktorius, kompozitorius OLEGAS DITKOVSKIS. Šį kartą koncertas vyks Zarasų Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje.
Apie atlikėjus:
RIMVYDAS STANKEVIČIUS – vienas garsiausių naujosios kartos lietuvių poetas, eseistas, dainų tekstų autorius, buvęs žurnalistas.
2002 m. kartu su kompozitoriumi Roku Radzevičiumi sukūrė gerai žinomą roko operą „Jūratė ir Kastytis“. Be poezijos rašymo, R. Stankevičius dar ir kuria dainoms tekstus, pagal kuriuos dainas atlieka Olegas Ditkovskis, Marijonas Mikutavičius, Neda Malūnavičiūtė, Kostas Smoriginas ir kiti atlikėjai.
Savo poeziją R. Stankevičius vadina „poetine autobiografija“ bei „dvasiniu dienoraščiu“, kuriame atsispindi vidinės kelionės pėdsakai. „Nesu iš tų, kurie mano, kad reikia daryti taip, kaip pasaulis dar nematė, kažką apstulbinti, nustebinti, priblokšti. Ne, poezija man yra visiškai ne apie tai. Eilėraščiai gimsta iš to, kas man asmeniškai yra stipru, tikra ir paveiku. Tuomet net nesvarbu, ar tai senoviška ar super modernu. Ir jei tai tik žibalinė lempa, svarbu, kad ji šviestų“, – teigia poetas.
OLEGAS DITKOVSKIS – muzikantas, aktorius, kompozitorius ir atlikėjas, dainuojamosios poezijos bardas.
Dainuojantis aktorius jau ne vienerius metus klausytojus džiugina puikiomis savo kūrybos dainomis. Olegas kuria dainas pagal R. Stankevičiaus, J. Strielkūno, S. Gedos, J. Ivanauskaitės, Radausko, A. Jonyno ir kitų poetų eiles.
Žinomas menininkas publikai puikiai pažįstamas iš kadaise suvaidintų vaidmenų teatre ir kine bei koncertų su grupe „Aktorių trio“, kurioje su kolegomis Kostu Smoriginu ir Sauliumi Bareikiu atlikdavo autorines dainas. Keletą metų koncertavo projekte „Meilės trikampis“, į kurį Kostas Smoriginas pakvietė jį ir Nedą Malūnavičiūtę, o projektui pasibaigus beliko jųdviejų su Neda duetas.
Laukiami visi Olego Ditkovskio ir Rimvydo Stankevičiaus talento gerbėjai. Duetas pažada teigiamų ir šiltų emocijų užtaisą.
Šis renginys yra projekto „Žalia Šviesa poezijai“ dalis, kurį finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Zarasų rajono savivaldybė.