Renginiai

Giedriaus Petkevičiaus knygos „Diena, kai JIE ateis“ pristatymas

452908562_918838883620072_4886466811511598896_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, rugpjūčio 08, 2024 17:00
Vieta
J. K. Chodkevičiaus g. 1B
Kretinga, Lietuva
Organizuoja
Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešoji biblioteka
Rugpjūčio 8 d. 17.00 val. kviečiame į Giedriaus Petkevičiaus knygos „Diena, kai JIE ateis“ – vienos meilės ir karo Lietuvoje istorijos – pristatymą ir susitikimą su autoriumi Kretingos bibliotekoje.
„Diena, kai JIE ateis“ – tai „Alma littera“ leidyklos išleistas pirmasis „karo anatomo“ lietuviškas karinis trileris ir penktoji autoriaus knyga, su kuria jis debiutuoja kaip prozininkas.
„Žinau, kad kai kurie žmonės perskaitę knygą ištars: „Tai per daug baisu“. Dalis mano romaną gali įvardyti kaip niūrią pranašystę. Karas Lietuvoje? O vis dėlto ar galėtumėte ranką prie širdies pridėję pasakyti, jog nė karto nepagalvojote, kaip elgtumėtės karo siaubui atėjus į Lietuvos žemę? Jeigu tokių minčių buvo kilę, knyga leis pasitikrinti galimą karo realybę, o jeigu apie tai nesate pagalvoję – ką gi, knyga gali išties nemaloniai nustebinti.
Mano pasakojime atpažinsite netolimos praeities vaizdinius, šalies Nepriklausomybės priešaušrį ir audringą 10-ąjį dešimtmetį. Pajusite alsuojantį nerimą dėl kovojančios Ukrainos, būsite supažindinti su slapčiausiais Kremliaus planais, apsilankysite karo meto Lietuvos vadovybės bunkeryje ir kovosite su Lietuvos kariais gindami Vilnių bei Kauną. Tačiau svarbiausia – jūs mylėsite. Mylėsite tokia didžiule meile, kuri įmanoma sutikus savo gyvenimo žmogų. Dabar tiesiog reikia išgyventi, kovoti – šaltame apkase, bunkeryje, miestuose ir miškuose. Už meilę, už savo šalį.
Kaip viskas baigsis, paaiškės tą dieną, kai JIE ateis“, – apie knygą sako Giedrius Petkevičius.
Skaitytojams jau gerai žinomos yra Giedriaus Petkevičiaus knygos „Karo anatomija“, „Karo žmonės“, „Kruvinos saulėgrąžos“ bei „Didžiųjų karų paslaptys“.
---
Renginio metu bus fotografuojama ir filmuojama.
SVARBU. Jei nepageidaujate būti fotografuojami ir (ar) filmuojami arba nesutinkate su nuotraukų ir (ar) vaizdo medžiagos su Jumis viešinimu, prašome apie tai informuoti renginio organizatorių arba fotografą.