Renginiai

„Įkvepianti istorija apie vieną garsiausių mūsų laikų asmenybių – DALAI LAMA XIV“

449161992_1030645205153644_8521907350277451744_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, liepos 04, 2024 18:00
Vieta
J.Tumo - Vaižganto g. 2
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Vilnius skaito, Lietuva Tibetui ir Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla
Kviečiame į pokalbį „Įkvepianti istorija apie vieną garsiausių mūsų laikų asmenybių – DALAI LAMA XIV“
Liepos 6 dieną Dalai Lamai sukaks 89-eri. Jį sveikinę yra tokios asmenybės kaip JAV prezidentas George’as W. Bushas, Nancy Pelosi ir Ela Gandi, Mahatmos Gandžio anūkė, šiemet video formatu sveikinsime ir mes, Lietuva. Manome, kad dar vienas būdas paminėti artėjantį gimtadienį yra pokalbis apie šią išskirtinę asmenybę.
Renginyje dalyvaus ir apie leidinį kalbėsis kultūros žurnalistas, eseistas Gediminas Kajėnas ir Lietuvos rašytojų sąjungos leidyklos vyriausiasis redaktorius, vertėjas Saulius Repečka.
Tibetiečiai tiki, kad Dalai Lama – tai žmogumi atgimęs Avalokitešvara, atjautos įsikūnijimas, Sniegynų šalies globėjas. Šiandien XIV Dalai Lama yra svarbiausias politinis ir dvasinis savo šalies bei tautos simbolis. Kaip rašė tibetiečių karys Atenas: „Kiekvieno tibetiečio ryšys su Dalai Lama – gilus ir nenusakomas. Mums Dalai Lama simbolizuoja visą Tibetą... tai gyvas amžinųjų budizmo principų įsikūnijimas.“
Lietuvių kalba pasirodžiusi XIV Dalai Lamos biografija (išleidos Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla) – autentiškas liudijimas apie vieno iškiliausių pasaulio dvasinių lyderių gyvenimą. Knygos autorius Tenzinas Geičė Tetongas keturis dešimtmečius buvo artimas Dalai Lamos pagalbininkas, šeimos draugas, asmeninis sekretorius. Knygoje rasite tibetiečių prisiminimus apie neramumų kupiną Tibeto istoriją, pasakojimus apie turtingą šalies kultūrą ir išdėstytus svarbiausius budizmo mokymo principus. Leidinys gausiai iliustruotas niekur anksčiau neskelbtomis unikaliomis nuotraukomis.
Knyga „JO ŠVENTENYBĖ XIV DALAI LAMA“ panašiu metu pasirodė anglų, olandų, rusų, vokiečių, italų, estų, čekų, slovakų, prancūzų ir kitomis kalbomis. Pagaliau mes ją turime išverstą ir į lietuvių kalbą.
Renginio metu bus galima įsigyti knygą.