Renginiai

Neringos kultūros almanacho „Dorė“ pristatymas

447282604_864703055695006_4093270483207534598_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, birželio 13, 2024 17:30
Vieta
H. Manto g. 25
Klaipėda, Lietuva
Organizuoja
Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka
Birželio 13 d. 17.30 val. Konferencijų salėje vyks Neringos kultūros almanacho „Dorė“ pristatymas.
144 puslapių gausiai iliustruotame leidinyje išskirtinis dėmesys skiriamas Kuršių nerijos kraštovaizdžiui. Pasakojama, kaip VDA Nidos meno kolonijoje gimė Neringos miško architektūros programa. Martyno Liudviko Rėzos premijos laureatė dr. Dalia Kiseliūnaitė kalba apie jau mirusia laikytiną kuršininkų kalbą, iš išlikusių kuršininkų tekstų klaipėdietė mokslininkė rašo apie poilsiautojų ir vietinių santykius tarpukariu. Tradicinėje prisiminimų skiltyje – juodkrantiškių pasakojimai, iliustruoti jų fotografijomis iš šeimos albumų ir tikros istorijos iš legendomis apipinto rašytnamio „Urbo kalnas“.Kaip įprasta, „Dorė“ plačiai reprezentuoja su Neringa susijusius kūrėjus. Jos viršelyje – Neringos mero premijos laureato Gintauto Trimako fotografijos „Išėjimai“ fragmentas. Indrė Dikavičiūtė kalba apie savo keramiką ir juodkrantiškiams perteikiamas molio lipdymo pamokas. Tarsi inkliuzai tarp tekstų įsiterpę Eglės Murauskaitės ir Daivos Molytės - Lukauskienės eilėraščiai, giliau į kasdienybę žvelgiantys Svajūno Kuncaičio ir Gintarės Dikšienės esė.
Neringos kultūros almanachas „Dorė“ yra Neringos savivaldybės Viktoro Miliūno viešosios bibliotekos leidinys, leidžiamas nuo 2010 m., pradžioje – kas dveji, o nuo 2015 – vieną kartą per metus.
„Dorės“ pristatyme dalyvaus straipsnių autoriai: Dalia Kiseliūnaitė, Algimantas Jankauskas, Jovita Saulėnienė, Danguolė Ruškienė, Renata Kilinskaitė, Asta Jankauskienė, Edita Anglickaitė-Beržinskienė.
Autorius kalbins: Aušra Feser ir Raimonda Meyer-Ravaitytė.
Organizatoriai: Neringos savivaldybės Viktoro Miliūno viešoji biblioteka ir Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka.
___________
Informuojame, kad renginio metu gali būti fotografuojama ir filmuojama. Renginio dalyviai gali būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose, kurie bus skelbiami socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje.