Renginiai

Ką skaityti šią vasarą? „Literatūros savaitės“ klubo 9-asis susitikimas

445187293_973503728116500_6329235950769828632_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Trečiadienis, birželio 12, 2024 18:00
Vieta
Rotušės a. 13
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
Maironio lietuvių literatūros muziejus
Birželio 12 d., trečiadienį, 18 val. kviečiame į devintą „Literatūros savaitės“ klubo susitikimą, kurio metu aptarsime tris knygas:
 
— Nobelio premijos laureatės, prancūzų rašytojos Annie Ernaux romaną „Metai“ (2024, išleido „Baltos lankos“, vertė Greta Štikelytė), kuriame kalbama apie 1941–2006 metų Prancūzijos istoriją ir autorė iš „mes“ perspektyvos rašo kolektyvinę tą laiką patyrusiųjų autobiografiją;
— Žymaus bulgarų šiuolaikinio rašytojo Georgio Gospodinovo romaną „Liūdesio fizika“ (2022, išleido „Rara“, vertė Laima Masytė), kuriame autorius unikalias „mažas“ istorijas supina į pasakojimą, kupiną švelniai postmodernios ironijos, intelektualaus polėkio, lengvo absurdo ir lengvabūdiškos savirefleksijos;
— Lietuvių rašytojos Gabijos Grušaitės naujausią, trečiąjį romaną „Grybo sapnas“ (2023, išleido „Lapas“), kuriame autorė toliau tyrinėja efemeriškus tapatybės klausimus, vidinius prieštaravimus, neatitikimą tarp visuomenei rodomo paviršiaus ir to, kas po oda, po žodžiais.
 
Į šį knygų klubą, tokį pirmąjį šalyje, drauge renkasi skaitytojai ir literatūros profesionalai. Čia kalbėsime apie įdomiausias ir vertingiausias leidyklų naujienas, atkasime primirštus šedevrus, atiduosime duoklę romanui, bet nepamiršime ir kitų žanrų. Kruopščiai atrinkę Lietuvos ir pasaulio autorių knygas, pristatysime jų literatūrinį ir istorinį kontekstą, pateiksime aiškius ir provokuojančius vertinimus, ginčysimės, šmaikštausime ir kviesime pasisakyti visus dalyvaujančius. Mielai kviečiame į klubo susitikimą ateiti ir tuos, kurie aptarsiamų knygų ar jų dalies neperskaitė – čia galėsite su jomis susipažinti.
 
Šįkart diskutuos „Literatūros savaitės“ klubo nariai: MLLM kultūrinės veiklos organizatorė, literatūros apžvalgininkė Agnė Cesiulė, rašytojas Laurynas Katkus, kultūros žurnalistė Kotryna Lingienė ir visi renginio dalyviai.
 
Iki susitikimo Maironio lietuvių literatūros muziejuje (Rotušės a. 13) birželio 12 d., trečiadienį, šeštą popiet!
_______
Renginys nemokamas, įėjimas atviras visiems. Maloniai laukiame!
Renginio metu bus fotografuojama ir filmuojama. Nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti naudojami renginio viešinimui socialiniuose tinkluose, internetinėse svetainėse, spaudoje ir kt.