Renginiai

Jubiliejinis poeto ALBINO GALINIO kūrybos vakaras ir poezijos rinktinės „Saulėgrįža“ pristatymas

441194991_968808421919364_3015775438732135955_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Penktadienis, gegužės 31, 2024 17:00
Vieta
Rotušės a. 13
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
Maironio lietuvių literatūros muziejus
Maironio lietuvių literatūros muziejuje įvyks jubiliejinis poeto ALBINO GALINIO kūrybos vakaras ir poezijos rinktinės „Saulėgrįža“ pristatymas. Dalyvaus: poetas Albinas Galinis, literatūros kritikas Eimantas Garšauskas, literatūros kritikas ir poetas Eimantas Pumputis.
 

„A. Galinio eilėraštis – netikėtas darinys: jame klasikinių tekstų ir įvykių permąstymas derinamas su sodria, archajiška (arba tyčia suarchajinta) kalba ir modernia teksto, eilėraščio forma. Filosofija, istorija, religija, klasikinė literatūra yra tie keturi stulpai ant kurių laikosi autoriaus poezija. Galinio eilėraštis barokiškas ir kartu sausas, įmantrus ir kartu lakoniškas, tarp šių, rodos, nesuderinamų kraštutinumų kyla jo įtampa.
 
Autorius yra stilizatorius, perrašinėtojas, ir metraštininkas – savo poezija, darbu jis prisiima ir senąją raštininko arba liudytojo pareigą. O rinktinė „Saulėgrįža“ puikiai atskleidžia poeto kūrybinį diapazoną ir nueitą kelią.“ – Marius Burokas
____________
Įėjimas atviras. Maloniai kviečiame!
 
Renginio metu gali būti fotografuojama ir filmuojama. Nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti naudojami renginio viešinimui socialiniuose tinkluose, internetinėse svetainėse, spaudoje ir kt.