Renginiai

Patricijos Tilvikaitės debiutinio romano „Svetimkūniai“ pristatymas

438099668_381740710884150_7518453817265462393_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Šeštadienis, gegužės 18, 2024 12:00
Vieta
Vytauto g. 23
Biržai, Lietuva
Organizuoja
Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešoji biblioteka ir book.duo
Gegužės 18 d. 12 val. Viešoji biblioteka kviečia į nuostabiosios, jaunimo tarpe pamėgtos, knygų tinklaraštininkės, žodžio į vatą nevyniojančios Patricijos Tilvikaitės debiutinio romano „Svetimkūniai“ pristatymą. Susitinkame buvusio pašto kiemelyje (Vytauto g. 23). Jei bus blogos oro sąlygos, renkamės Viešosios bibliotekos skaitykloje II aukšte.
Vos pasirodęs Vilniaus knygų mugėje romanas sukėlė bangą socialiniuose tinkluose!
Ši knyga – tai pasakojimas apie žmones, turinčius daug pasiteisinimų dėl to, kokie yra. Dar daugiau dėl to, kokie nėra.
„Tai rimtas pareiškimas lietuviškai literatūrai, labai stiprus debiutas. Taip lengvai nardyti po siužetus, sluoksnius ir veikėjus gali tik nedaugelis. Ir atrodo, rašo tiek patirties sukaupusi moteris, o iš tiesų tai ta pati devyniasdešimtųjų kartos mergina. Taigi atsiranda ir asmeniškumų, kurie tik suteikia tekstui pikantiškumo. Romanas pralenkia kartas: patiks ir bendraamžiams, ir jų tėvams. O dabartinė karta taip pat ras ką nors bendro. Juk santykiai, šeimos įtaka ir visuomenės normos – tai universalūs dalykai“ (Rasa|Knygų princesė).
„Pabaigusi „Svetimkūnius“ iškart pagalvojau, kad gyvenimas yra gyvenimas. „Life is Life“, kaip dainuojama vienoje tėvų laikų dainoje. Neretai skaitant norisi pabėgti į kitą pasaulį su kitomis, kartais ir gan nerealiomis, problemomis, tačiau šiuo atveju tai suveikė lyg įvairių situacijų ir sutiktų žmonių apmąstymas. (Sandra).
P. Tilvikaitė – žurnalistė, sociologė, kriminologė, lygių teisių aktyvistė. Jos gyvenimas sukasi aplink knygas – dirba leidybos srityje, su geriausia drauge rašo tiesmuką knygų apžvalgų tinklaraštį
„book.duo“.