Renginiai

Knygos „12 kosmosų“ pristatymas Vilniaus knygų mugėje

424615062_410695681491138_7559833188039555525_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, vasario 22, 2024 16:00
Vieta
Laisvės pr. 5
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Vilnius, Unesco literatūros miestas
Vieną vasarą Vilniaus literatų namuose susirinko jaunųjų rašytojų grupelė ir drauge rašė knygą, kiekvienas – savo tekstą. Kūrinių temos – nuo įvairių paauglystės laikotarpiu ištinkančių klausimų, tapatybės paieškų, iki mėginimų įsivaizduoti, ar dirbtinis intelektas jaučia skausmą, globalių ekologinių problemų ir klimato kaitos, žmogaus moralinių dilemų ir nerimą keliančios nuojautos, kad žmonija juda link susinaikinimo. Iš viso – 12 kosmosų. Visi jie skirtingi, kaip ir juos sukūrę autoriai, visi unikalūs ir nepaprasti. Tikimės, kad ši knyga paskatins pradedančiuosius autorius ir toliau kurti, o skaitytojus įkvėps daugiau skaityti, o gal – net rašyti.
„Buvau pamiršęs – juk rėmai tam ir skirti, kad juos kas nors sulaužytų. Buvau tas naivuolis, jaunimo rašymo stovyklos dalyviams prigalvojęs pasakojimo schemų, kryptį, utopinę, arba – distopinę, erdvę, kur visų istorijų herojai galų gale patekę susitiks. Bet – nesuvaldoma vasara išsprendė siužetinius reikalus savaip, ruduo – sunokino, žiema – iliustravo. Dabar – žiūrim, ką turim: pakraupę nuo gražumo, apstulbę nuo greičio, bet, tikiuosi, neišsigandę.“ - rašo knygos redaktorius Donatas Petrošius.
✨Knygos „12 kosmosų“ pristatymas Vilniaus knygų mugėje
Vasario 22 d. 16 val. Jaunimo taške ✨
Dalyvauja: knygos autoriai, projekto vadovė Marija Mažulė, redaktorius Donatas Petrošius, moderuoja Kotryna Zylė.
Tekstai: Vytautė Žilinskaitė, Vydūnas Gapšys, Izabelė Zakarauskaitė, Ugnė Vietaitė, Ūla Meilūnaitė, Gustė Kručkaitė, Greta Leigaitė, Giedrė Žilytė, Emilis Kazlauskas, Austėja Dūdaitė, Austėja Kukankaitė ir Dovydas Bartkus.
Iliustracijos: Greta Alice, Reda Tomingas, Viktorija Ežiukas ir Kornelija Žalpytė.
Dizainas: Miglė Vasiliauskaitė ir Kotryna Zylė.
Išleido - VšĮ „Vilnius UNESCO literatūros miestas“, 2024.