Renginiai

Rašytojos iš Ukrainos Svetlana Vertola romano "Lel" pristatymas

418805010_789620526536593_4397350880795660059_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Pirmadienis, vasario 19, 2024 16:30
Vieta
H. Manto g. 25
Klaipėda, Lietuva
Organizuoja
Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka
Vasario 19 d., 16.30 val. bibliotekos Konferencijų salėje, rašytoja iš Ukrainos Svetlana Vertola pristatys savo naują paauglių nuotykių romaną "Lel" (2023).
Tai pasakojimas apie paprastos paauglės Kiros, kuri mėgsta fotografuoti, mėgsta dėvėtų daiktų parduotuves ir blusų turgus, pasinėrusi į kūrybinį gyvenimą su literatūriniais butais ir vakarėliais, gyvenimą. Šioje istorijoje pamatysime, kaip susiduria du pasauliai - patriarchalinis, senovinis, persmelktas tradicijų ir nusistovėjusios tvarkos, ir šiuolaikinis, laisvas, lygus ir nepriklausomas.
Be to, rašytojas atsakys į auditorijos klausimus.
*Renginio kalba - ukrainiečių
Під час заходу сучасна українська письменниця Світлана Вертола представить свій новий підлітковий пригодницький роман "Лель" (2023).
Це історія простої дівчинки-підлітка Кіри, яка любить фотографувати, секонд-хенди та блошині ринки, а також поринає у творче життя з літературними квартирами та вечірками. У цій історії ми бачимо, як стикаються два світи - патріархальний, стародавній, просякнутий традиціями і порядком, і сучасний, вільний, рівний і незалежний.
Крім того, письменниця відповість на запитання аудиторії.
Мова заходу - українська
______________________________________________
Informuojame, kad renginio metu gali būti fotografuojama ir filmuojama. Renginio dalyviai gali būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose, kurie bus skelbiami socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje.