Renginiai

Kūrybinio rašymo studijos susitikimas

crop_600x315_kurybinio-rasymo-studijos-susitikimas
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, vasario 01, 2024 17:30
Vieta
Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Pempininkų padalinys (Taikos pr. 81A)
Klaipėda, Lietuva
Organizuoja
Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka
Džiaugiamės galėdami jums pranešti, kad nuo šių metų sausio mėnesio Klaipėdos m. savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Pempininkų padaliny (Taikos pr. 81A) savo veiklą pradėjo Kūrybinio rašymo studija!
 
Kūrybinio rašymo studija skiriasi nuo dirbtuvių savo koncepcija. Užuot susitelkę į momentinį rašymo patyrimą, bandysime kurti nuosekliai, reguliariai, nuolatos – procesas bus tęstinis.
 
Susitikimų metu, visų pirma, skaitome ir diskutuojame. Skaitome išsirinktus profesionalių rašytojų darbus, juos aptariame būtent iš rašančiojo perspektyvos ir dalinamės savo kūriniais, jų ištraukomis, juodraščiais, kuriuos rašome namie, tačiau laikome paslėpę stalčiuose, nes galbūt nedrįstame parodyti arba neturime kam.
Svarbi susitikimų dalis yra ir aptarti tai, ką esame parašę namie. Visi teikiame grįžtamąjį ryšį, o pagrindinė diskusijos sąlyga – pagarba vienas kitam. Grįžtamasis ryšys privalo būti konstruktyvus, tai yra, jo tikslas – ne išpeikti, kas blogai, o pasakyti ir kas gerai, ir ką reikėtų taisyti, ir kaip, jūsų nuomone, būtų galima pataisyti, kad rašantysis turėtų apčiuopiamos naudos iš pateiktų komentarų.
 
Taigi dar viena susitikimų sąlyga – įsipareigojame nuolat rašyti ne tik susitikimo metu, taip formuodami rašymo įprotį. Visi kūrybinio rašymo vadovėliai teigia vieną ir tą patį – būsime rašytojai tik tada, kai rašysime. O rašydami, skaitydami ir diskutuodami išgryninsime savo, kaip rašytojo, asmenybę.
 
Užsiėmimus moderuoja edukatorė Dora Žibaitė. Klaipėdos universitete ji baigė Lietuvių filologijos ir režisūros bakalauro studijas, o vėliau Vytauto Didžiojo universitete – Ateities medijų ir žurnalistikos magistrantūrą. Porą metų dirbo viename lietuviškame naujienų portale, rašydama straipsnius apie kultūrą, redagavo lietuvių kalbą laikraštyje, vertė knygas. 2018 metais pas rašytoją Liną Simutytę baigė kūrybinio rašymo kursą.
 
Dora yra ta, kuri paruošia užsiėmimų struktūrą ir rūpinasi komunikacija, tačiau jų turinį kuriame visi kartu. Taigi vasario 1 d. 17.30 val. laukiame visų rašančių ar rašyti norinčių žmonių, kurie turi ryžto ir noro pasinerti į šį įdomų nuotykį!

Renginio metu gali būti fotografuojama, filmuojama, o medžiaga – viešinama.

Pempininkų bibliotekos vasario mėn. renginių programa

Dalintis: https://www.fb.com/events/6978808805574564