Renginiai

Tarptautinė garsinio skaitymo diena

423312755_809121901241568_975102718430763747_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Trečiadienis, vasario 07, 2024 09:00 - Ketvirtadienis, vasario 08, 2024 16:00
Vieta
Gedimino pr. 51
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Nacionalinės bibliotekos Vaikų ir jaunimo literatūros departamentas ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Nacionalinė biblioteka vėl kviečia kartu minėti Tarptautinę garsinio skaitymo dieną, kuri šiemet vyks vasario 7 d. Šios iniciatyvos tikslas – kviesti visus dalintis įvairiomis istorijomis, garsiai jas skaityti draugams, šeimoms nariams ar žmonėms, kurie noriai jūsų klausosi. Šią dieną Nacionalinė biblioteka organizuoja veiklas skirtingo amžiaus vaikams ir kviečia patirti garsinio skaitymo džiaugsmą.
Skaitymą praktikuodami kaip kasdieninį ritualą, laviname kalbinius įgūdžius, žadiname vaizduotę ir kuriame bendrystę. Istorijų sekimas – būdas ne tik dalintis patirtimis, bet ir išsaugoti kultūrinę istoriją, suvokti mus supantį pasaulį ir vieniems kitus. Skaitykime garsiai!
? Istorijų sekimo edukacija, skirta 1–2 klasėms ir parengiamosioms klasėms
Suteikiame galimybę pasikviesti Nacionalinės bibliotekos edukatorius ir dalelę bibliotekos knygų į savo klasę ar grupę. Atvykę edukatoriai pristatys puikias paveikslėlių knygas, papasakos apie jų unikalumą ir kvies vaikus kartu aptarti knygos siužetą, veikėjus, iliustracijas ir, žinoma, pasiklausyti paties kūrinio. Ypač kviečiame nepraleisti progos darželius bei mokyklas, kuriose lankosi vaikai iš tautinių mažumų ir dar tik mokosi lietuvių kalbos.
? Garsinio skaitymo dirbtuvės 3–5 klasių moksleiviams Nacionalinėje bibliotekoje
Mokiniai susipažins su bežodėmis knygomis, pasitelkdami kūrybinius žaidimus, patys kurs istorijas ir turės galimybę jas balsiai perskaityti klasės draugams. Moksleiviai taip pat sužinos, kokiomis detalėmis pasižymi įdomus pasakojimas. Šių dirbtuvių metu ugdysime sklandžios kalbos įgūdžius, plėsime žodyną.
Laukiame jūsų!
Papildoma informacija ir registracija el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba telefonu (8 5) 239 8561.