Renginiai

Filmo „Poetas“ peržiūra

424543408_414334101160128_969396364647880255_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, vasario 15, 2024 18:00
Vieta
Laisvės al. 57
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka
Kviečiame į filmo „Poetas“ peržiūrą, kuri vyks vasario 15 d. 18 val. Kauno Vinco Kudirkos viešojoje bibliotekoje, Laisvės al. 57.
Renginys skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo dienai paminėti.
Eiti į mišką ir žūti už Tėvynės laisvę? Ar paklusti okupantų valdžiai ir išlikti? Tikromis Lietuvos partizanų istorijomis paremtas Giedriaus Tamoševičiaus ir Vytauto V. Landsbergio vaidybinis filmas „Poetas“ – tai jaudinanti juosta apie laisvės troškimą, drąsą priešintis nekenčiamam režimui bet kokia, net ir savo gyvybės kaina. Tai tarsi gyva istorijos pamoka, vaizdingai iliustruojanti pasirinkimą, kurį pokario metais privalėjo padaryti daugybė buvusių nepriklausomos Lietuvos karininkų, studentų, mokytojų bei kitų paprastų šalies piliečių.
Už antisovietinę literatūrą išmestas iš Lietuvos TSR rašytojų sąjungos, gabus poetas Kostas priverčiamas bendradarbiauti su sovietų saugumo struktūromis. Jis išsiunčiamas į nedidelį miestelį dirbti mokytoju, tikroji jo užduotis – susidraugauti su vietiniais partizanais ir išduoti jų tapatybes bei buvimo vietas. Matydamas partizanų drąsą ir nusiteikimą, tačiau vis labiau spaudžiamas saugumiečių, Kostas jaučiasi atsidūręs neišsprendžiamoje dilemoje: ar klausyti širdies balso ar išduoti partizanus ir tapti žymiu bei vertinamu tautos rašytoju.
Filmas, paremtas Kosto Kubilinsko ir kitomis biografinėmis pokario asmenybių istorijomis, buvo pripažintas geriausiu Baltijos šalių filmu Taline vykusiame kino festivalyje „Juodosios naktys“.
Filmas lietuvių kalba su angliškai subtitrais.
N-13