Renginiai

Grupės BIX būgnininko knygos „Ginc ir išminties pedalas“ pristatymas

417481054_760896776072774_7672256790308916061_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, vasario 01, 2024 17:30
Vieta
Trakų g. 10
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka
Gintautas Gascevičius, grupės BIX būgninkas, parašė knygą „Ginc ir išminties pedalas“. Tai pasakojimas apie grupę BIX iš būgnininko Ginto pozicijos su istorijomis iš audringo grupės gyvenimo laukiniais 90 – aisiais. Apie grupės pakilimą, gastroles po visą pasaulį ir apie tai, kuo reikėjo užsiimti, kai audringas gyvenimas su gastrolėmis baigėsi.
Vasario 1 dieną 17.30 val. bibliotekos Didžiojoje salėje vyks knygos pristatymo renginys, kuriame išgirsime įdomių su knyga susijusių istorijų, taip pat skambės Ginto atliekami muzikiniai intarpai. Pokalbį moderuos muzikantas, režisierius ir televizijos laidų prodiuseris Remigijus Ruokis. Renginio metu knygą bus galimybė įsigyti iš autoriaus.
Paklausus, kaip nusprendė parašyti knygą, Gintas atsakė, kad pirminis sumanymas buvo parašyti apie tai, kaip galima mokytis groti būgnais. Apie tai, kaip jis pats mokėsi ir kaip sukūrė mokymosi sistemą, kuri pasirodė esanti labai efektyvi.
„Kai viską, ką buvau sumanęs, surašiau, tekstas išėjo labai trumpas ir neįdomus. Tada pabandžiau apipinti istorijomis apie tai, kaip tie mokymosi būdai atsirado. O tada jau reikėjo ir priešistorės, kad būtų aišku, kam reikėjo tiek laiko gaišti ieškojimams ir treniruotėms. Taip atsirado siužetas, nors to visiškai nesitikėjau. Žodžiu, pabandžiau parašyti skaitalą, tinkamą pramogai ir turintį šiek tiek naudingos informacijos“, – sako autorius.
Kviečiame!