Renginiai

„Literatūros savaitės“ klubas. 7-asis susitikimas

419343803_876385607828313_8174747484232004161_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Trečiadienis, vasario 07, 2024 18:00
Vieta
Rotušės a. 13
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
Maironio lietuvių literatūros muziejus
2024 metais tęsiame „Literatūros savaitės“ klubo veiklą ir vasario 7 d., trečiadienį, 18 val. KVIEČIAME į pirmąjį šiais metais, o iš viso – jau septintąjį susitikimą.
 
Į šį knygų klubą, tokį pirmąjį šalyje, drauge renkasi skaitytojai ir literatūros profesionalai. Čia kalbėsime apie įdomiausias ir vertingiausias leidyklų naujienas, atkasime primirštus šedevrus, atiduosime duoklę romanui, bet nepamiršime ir kitų žanrų. Kruopščiai atrinkę Lietuvos ir pasaulio autorių knygas, pristatysime jų literatūrinį ir istorinį kontekstą, pateiksime aiškius ir provokuojančius vertinimus, ginčysimės, šmaikštausime ir kviesime pasisakyti visus dalyvaujančius. Mielai kviečiame į klubo susitikimą ateiti ir tuos, kurie aptarsiamų knygų ar jų dalies neperskaitė – čia galėsite su jomis susipažinti.
 
Šįkart diskutuos „Literatūros savaitės“ klubo nariai: MLLM kultūrinės veiklos organizatorė, literatūros apžvalgininkė Agnė Cesiulė, rašytojas Laurynas Katkus, žurnalistė, filologė Birutė Garbaravičienė (buvusi laidos „Be pykčio“ redaktorė, dabar – Prezidento Valdo Adamkaus bibliotekos muziejaus valdybos pirmininkė) ir visi renginio dalyviai.
 
✨Septintajame susitikime dėmesį skirsime šioms knygoms:✨
— Europos Sąjungos literatūros premijos laureatės ir daugelio Lietuvos prestižinių literatūros premijų pelniusios Undinės Radzevičiūtės devinta knyga „Pavojingi žodžiai“ (2023, Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla);
— Šiemet į Literatūros savaitės festivalį žadančios atvykti lenkų rašytojos, literatūros kritikės bei humanitarinių mokslų daktarės Julijos Fiedorzcuk romanas „Po saule“ (2022, Vaga, vertė Kazys Uscila);
— Žymaus Taivano autoriaus Wang Ting-Kuo svarbiausiomis Taivano literatūros premijomis apdovanotą veiksmo trilerį „Mano priešo sakura“ (2023, Sofoklis, vertė Kristina Karvelytė).
 
Iki susitikimo Maironio lietuvių literatūros muziejuje (Rotušės a. 13) vasario 7 d., trečiadienį, šeštą popiet!
_______
Renginys nemokamas, įėjimas atviras visiems. Maloniai laukiame!
Renginio metu bus fotografuojama ir filmuojama. Nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti naudojami renginio viešinimui socialiniuose tinkluose, internetinėse svetainėse, spaudoje ir kt.