Renginiai

Vilniaus knygų mugė 2024

391688278_706413658189561_637935521545990738_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, vasario 22, 2024 00:00 - Sekmadienis, vasario 25, 2024 00:00
Vieta
LITEXPO, Laisvės pr. 5
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Lietuvos leidėjų asociacija, Litexpo, Lietuvos kultūros institutas
Vilniaus knygų mugė – didžiausia knygų mugė Baltijos šalyse, vienas ryškiausių kultūros įvykių Lietuvoje. Šis skaitymą populiarinantis ir jį švenčiantis renginys kasmet į susitikimus su rašytojais, knygų pristatymus, diskusijas, koncertus, parodas, kūrybinius užsiėmimus ir kitas kultūrines veiklas sukviečia lankytojus iš visos Lietuvos.
Mugėje kasmet dalyvauja apie 300 leidyklų ir kitų kultūros organizacijų iš Lietuvos ir užsienio šalių, įvyksta virš 500 įvairiausių renginių ir koncertų, o per keturias dienas mugę aplanko daugiau nei 50 tūkstančių lankytojų.
Naujienos ir svečiai
Neretai knygosį mugę atkeliauja tiesiai iš spaustuvės. Skaitytojai turi progą įsigyti naujausius lietuvių ir užsienio rašytojų kūrinius pirmi. Sena mugės tradicija apsilankius renginiuose gauti rašytojos ar rašytojo autografą. Leidėjai į mugę kviečia ypatingų svečių, apie kuriuos pranešime jau metų pabaigoje.
Diskusijos
Kaip ir kasmet, rengiami DISKUSIJŲ KLUBO pokalbiai aktualiomis temomis: dirbtinio intelekto ir jo kuriamo pasaulio, meno ir propagandos, nepamirštant vis dar vykstančio karo Ukrainoje. Kartu su Lietuvos audiosensorine biblioteka bus skiriamas dėmesys kitaip skaitantiems žmonėms.
Jaunųjų skaitytojų salė
Jaunųjų skaitytojų salės lankytojus džiugins naujų knygų gausa leidyklų stenduose ir įvairios kūrybinės veiklos bei scenoje vyksiantys renginiai. Salėje veiks Lietuvos bibliotekininkų kuriama atvira BIBLIOTEKŲ ERDVĖ, vaikų knygų kūrėjai kvies į dirbtuves KŪRYBOS ERDVĖJE BE FORMULIŲ. JAUNIMO TAŠKE bus galima dalyvauti diskusijose apie labiausiai rūpinčius dalykus. Pačių mažiausių skaitytojų lauks jaukaus KNYGŲ STARTO kampelio sumanytojai.
Amfiteatras
Tai – ne nauja salė, tik kitas buvusios Kino salės, įsikūrusios 1-uose rūmuose, pavadinimas. Keičiasi ne tik pavadinimas, bet ir pati salės koncepcija – joje 2024 m. Vilniaus knygų mugėje vyks literatūros, muzikos, performatyvūs renginiai.
Muzikos salė
Kaip ir kiekvienais metais, Jūsų lauks unikalia programa ir turiniu stebinanti erdvė, organizuojama asociacijos AGATA ir suburianti daugumą Lietuvos muzikantų po vienu stogu. Tai – didžiausia Lietuvos muzikinės produkcijos mugė su dešimtimis koncertų, pokalbių ir susitikimų.