Renginiai

Arvydo Juozaičio knygos „Kauno saulė. Antroji knyga“ pristatymas

416003263_866229948843879_4961767043515178382_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Penktadienis, sausio 19, 2024 17:00
Vieta
Rotušės a. 13
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
Maironio lietuvių literatūros muziejus
Sausio 19 d., penktadienį, 17 val. kviečiame į filosofo, rašytojo, politinio ir visuomenės veikėjo, humanitarinių mokslų daktaro Arvydo Juozaičio knygos „Kauno saulė. Antroji knyga“ pristatymą.
✒ Knygos autorių kalbins Lietuvos rašytojų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Gediminas Jankus. Jaukią muzikinę atmosferą kurs kompozitorius ir dainų atlikėjas Arvydas Paulauskas.
Įėjimas atviras. Maloniai kviečiame!
_______
Renginio metu knygų bus galima įsigyti.
________
Apie knygą:
Antroji „Kauno Saulės“ knyga – išskirtinis Arvydo Juozaičio kūrinys, kuriuo autorius labiau negu kur kitur atskleidžia savo pasaulėžiūrą. Operuodamas gausia faktine medžiaga, rašytojas filosofo žvilgsniu atranda, atskleidžia, rekonstruoja ir net kuria „Kauno Lietuvos“ istorinę tikrovę. Ši realybė liudija, kad miestas, o ypač Laikinąja sostine tapęs Kaunas atliko jam skirtą istorinę misiją – iš pelenų prikėlė valstybę, užkūrė jos variklį. A. Juozaitis, apžavėtas Kauno įvairovės, atranda mieste daugybę perlų, juos pateikia skaitytojui lengva, net detektyvine forma.
 
Kaunas yra paslaptingiausias Lietuvos miestas, kurio tapatybė didesnė už jį patį. Kaunas sukūrė „Kauno Lietuvą“, atskleidė lietuvių civilizacinius sugebėjimus vėl tapti istorine-valstybine tauta, ir šiandien spinduliuoja veržlią gyvybę. Arvydo Juozaičio credo spindi kaip gintaras ant delno – ir XX amžiaus pradžioje, ir XXI amžiaus pradžioje Kaunas mums būtinas kaip gyvybės šaltinis. Autorių džiugina daugybė atradimų, kuriais jis dalinasi šioje knygoje ir pagaliau daro išvadą: Kaunas tvirtėja, o Lietuva nesiliauja semtis jėgų iš Kauno, iš savo likimo lemtos Laikinosios sostinės.
________________
Renginio metu gali būti fotografuojama ir filmuojama. Nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti naudojami renginio viešinimui socialiniuose tinkluose, internetinėse svetainėse, spaudoje ir kt.