Renginiai

Laimos Petronienės kūrybos vakaras „Sparnai sielai“ ir naujausių knygų „Tau kalbėsiu“ bei „Meldžiu, neužmiršk“ pristatymas

414840282_754508453380374_4849658943994435129_n_1
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Trečiadienis, sausio 10, 2024 18:00 - 19:30
Vieta
Gedimino prospektas 51
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka maloniai kviečia į septynių poezijos knygų autorės, psichologės, „Latga“ asociacijos narės Laimos Petronienės kūrybos vakarą „Sparnai sielai“ ir naujausių knygų „Tau kalbėsiu“ bei „Meldžiu, neužmiršk“ pristatymą.
Dalyvaus Lietuvos mokslų akademijos skyriaus „Mokslininkų rūmai“ vadovė Aldona Daučiūnienė. Muzikinėje vakaro dalyje klausytojus džiugins Jolanta Taločkienė (violončelė) ir Natalia Ogay (fortepijonas). Autorė skaitys savo kūrybą.
L. Petronienės, kilusios iš mažyčio Dzūkijos kaimelio, kūrybinis kelias prasidėjo paauglystėje, o didžiausias proveržis įvyko 2008 m. ir tęsiasi iki šiol. Autorė yra išleidusi vieną poezijos knygelę vaikams „Myliu mamą, myliu tėtį“ ir šešias poezijos knygas suaugusiesiems: „Tai, kaip sodų žydėjimas“, „Tu – tai viskas“, „Tik prisimink – juk tu esi šviesa“, „Gimei, kad mylėtum“, „Meldžiu, neužmiršk“, „Tau kalbėsiu“.
2020 m. L. Petronienė su savo kūriniu „Voveriukų abėcėlė“ dalyvavo fondo „Švieskime vaikus“ rengiamame aštuntajame nacionaliniame vaikų literatūros konkurse ir tapo jo finalininke. Fondas „Švieskime vaikus“ įsipareigojo 2023 m. „Voveriukų abėcėlę“ išleisti.
Norėdama atiduoti duoklę savo dzūkiškoms šaknims, autorė kuria eiles ir dzūkų tarme, planuoja ateityje išleisti dzūkiškos poezijos rinkinį.
Daugiau nei penkerius metus L. Petronienė keliauja po Lietuvos bibliotekas, kultūros namus, mokyklas ir bendruomenėms pristato autorinius poezijos terapijos ir psichologinės sveikatos gerinimo mokymus.
L. Petronienės kuriama poezija daugiau nukreipta į vidinį santykį su savimi ir pasauliu. Tai dvasinio „Aš“ ieškojimai. Tai ir savęs, kaip džiaugsmo ir meilės šaltinio, dovanojimas kitiems žmonėms. Autorės poezijoje ryški gamtos ir Dievo, kaip aukščiausiojo kūrėjo, tema. Gilus filosofinis pasaulio suvokimas ir jo perteikimas eilėmis suteikia autorės poezijai išliekamosios vertės. Jos eilės padeda nugalėti gyvenimo pilkumą, praskaidrina skaitytojo kasdienybę.