Renginiai

KINAS+TEISĖ. Autorių teisės kino gamyboje. Kolektyvinės sutartys + knygų ekranizacija

408807357_925800299182256_5422739744698137427_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Trečiadienis, gruodžio 13, 2023 14:00
Vieta
Gedimino pr. 51
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Lithuanian Shorts ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
? Lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts” kartu su Kino ir televizijos moterų asociacija pristato teisinio raštingumo seminarų ciklą „Kinas + Teisė”.
Paskutiniojo seminaro metu sujungsime dvi temas: kolektyvines sutartis, jų svarbiausius aspektus ir pokyčius bei knygų ekranizavimo teisinius klausimus. Taip pat dėmesys bus skiriamas teisinio raštingumo tobulinimui per svarbių autoriams sutarčių rengimo praktinius pavyzdžius.
? Seminarų ciklas skirtas ne tik audiovizualiniame sektoriuje dirbantiems profesionalams, dar studijuojantiems ar ką tik studijas baigusiems pradedantiesiems įvairaus audiovizualinio turinio kūrėjams, bet ir visiems besidomintiems.
Seminaras vyks gruodžio 13 d., trečiadienį, 14:00, Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Seminaro lektorius - Rokas Janauskas.
? Renginys nemokamas.
 
—— Kolektyvinės sutartys + knygų ekranizacija ——
Seminaro metu bus apžvelgiama svarbiausi teisių į kitų autorių kūrinį įsigijimo aspektai. Kalbama, kaip tinkamai formalizuoti teisių gavimą bei pristatomi sutarčių ir sutikimų tipai, pagrindinį dėmesį skiriant knygų ekranizacijoms.
Taip pat, ką saugo kolektyvinės sutartys, kaip ir kada gali kūrėjas pasinaudoti teise į atlygį ir disponuoti savo teisėmis, kokias naujoves atnešė įstatymo pakeitimas ir kt.
 
—— Apie lektorių ——
Rokas Janauskas teisine praktika užsiima nuo 2007-ųjų metų. Rokas turi sukaupęs didelę patirtį lyderiaujančioje Baltijos regiono advokatų kontoroje bei įgijo vertingų žinių dirbdamas vienoje didžiausių mokslinių technologijų kompanijų.
Pastaruoju metu Rokas vadovauja savo kompanijai - konsultuoja klientus komercinės ir prekybos, intelektinės nuosavybės, sutarčių ir viešųjų pirkimų teisės klausimais. Taip pat daug dirba su filmų ir TV prodiuseriais, kūrybiškais verslais ir asmenybėmis. Filmų ir TV prodiuseriams padeda parengti sutartis, konsultuoja, rengiant paraiškas valstybiniam finansavimui gauti bei norint pasinaudoti mokestine lengvata, atstovauja ginčuose su valstybinėmis institucijomis, padeda apsaugoti intelektinės nuosavybės teises į kūrinį.
 
———
? Renginį organizuoja: lietuviškų trumpametražių filmų agentūra „Lithuanian Shorts”, Kino ir televizijos moterų asociacija.
Pagrindinis renginio partneris: Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka.
Renginį finansuoja Lietuvos kultūros taryba