Renginiai

Šeimadienis su murmisiukais ir Jolanta Ona Vitkute!

408762561_755309409967382_8552493179187523783_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Šeštadienis, gruodžio 16, 2023 12:00
Vieta
Trakų g. 10
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji vaikų biblioteka, Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešoji biblioteka ir 700 eilučių
Šeimadienio metu, knygos „Ilgas murmisiukų šeštadienis" autorė Jolanta Ona Vitkutė supažindins vaikus su penkiais mielai neįprastais veikėjais - murmisiukais, gyvenančiais Murmisynės saloje ir pakvies renginio dalyvius kartu atrasti naujus savo Murmisiukus. Taip pat kiekvienas namo išsineš ypatingą mumisiukišką palinkėjimą nuo murmisiukės - Tetos Mūzos.
...
„Ilgas murmisiukų šeštadienis" – tai antroji rašytojos Jolantos Onos Vitkutės knygelė apie murmisiukus, skirta vaikams iki 150 metų. Penki murmisiukai draugiškai gyvena Murmisynėje – mažoje salelėje Lietuvoje. Ir vieną šeštadienį išsiruošia atostogų. Jie dainuoja dieneles (taip, taip, ne daineles!), kepa blynų bokštelius, skaito užrašines, pagamintas iš saldainių dėžučių, verda arbatą ir dovanoja vienas kitam šelmiškus linkėjimus.
Neįtikėtinos istorijos, žadinančios vaiko vaizduotę, ir smagūs eiliuoti palinkėjimai, kuriuos gali nusiųsti kam tik panorėjęs, suteikia teigiamų emocijų visai dienai. O murmisiukų užduodami klausimai skatina pamąstyti ir apie save, ir apie širdžiai artimus dalykus. Murmisiukų šeštadienio istorijas išdykusiomis iliustracijomis išradingai papildo dailininkė Viktorija Ežiukas.
...
Knygos autorė Jolanta Ona Vitkutė – diplomuota lietuvių kalbos ir literatūros filologė, rašytoja, tarp Lietuvos ir Meksikos gyvenanti, laisvai samdoma žurnalistė. 2015 metais išleido pasakų knygą „Murmisiukai geria arbatą penktadieniais“, taip pat yra išleidusi keturis poezijos rinkinius ir vieną kelionių dienoraščių knygą suaugusiems.
...
Būtina registracija Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Iki susitikimo!