Renginiai

„Literatūros savaitės“ klubas. 6-asis susitikimas. Ką dovanoti Kalėdoms?

406074834_839911808142360_663145688126810507_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Antradienis, gruodžio 12, 2023 18:00
Vieta
Rotušės a. 13
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
Maironio lietuvių literatūros muziejus
Artėjant šventėms KVIEČIAME į šeštąjį „Literatūros savaitės“ klubo susitikimą „Ką dovanoti Kalėdoms?“ – šįsyk kalbėsime apie knygas, kurias norėtumėm (arba ne) rasti ar padėti po kalėdine eglute. ?
? Į šį knygų klubą, tokį pirmąjį šalyje, drauge renkasi skaitytojai ir literatūros profesionalai. Čia kalbėsime apie įdomiausias ir vertingiausias leidyklų naujienas, atkasime primirštus šedevrus, atiduosime duoklę romanui, bet nepamiršime ir kitų žanrų. Kruopščiai atrinkę Lietuvos ir pasaulio autorių knygas, pristatysime jų literatūrinį ir istorinį kontekstą, pateiksime aiškius ir provokuojančius vertinimus, ginčysimės, šmaikštausime ir kviesime pasisakyti visus dalyvaujančius. Mielai kviečiame į klubo susitikimą ateiti ir tuos, kurie aptarsiamų knygų ar jų dalies neperskaitė – čia galėsite su jomis susipažinti.
✨ Šįkart renginyje diskutuos „Literatūros savaitės“ klubo nariai: MLLM kultūrinės veiklos organizatorė, literatūros apžvalgininkė Agnė Cesiulė, literatūros tyrinėtoja, VDU docentė Rūta Eidukevičienė, rašytojas Laurynas Katkus ir visi renginio dalyviai.
? Šeštajame susitikime dėmesį skirsime šioms knygoms:
— Lenkų poetės, Nobelio literatūros premijos laureatės Wisławos Szymborskos eilėraščių dvikalbė rinktinė „33 eilėraščiai. 33 wiersze“ (vertė Tomas Venclova, 2022, išleido „Apostrofa“).
—Argentinos rašytojos Marianos Enríquez makabriškų siaubo apsakymų rinktinė „Kodėl pavojinga rūkyti lovoje“ (vertė Augustė Čebelytė-Matulevičienė, 2022, išleido „Sofoklis“).
— Vieno garsiausių slovėnų rašytojų Drago Jančaro prestižinėmis literatūros premijomis apdovanotą, tikrais faktais paremtą istorinis romaną „Tą naktį mačiau ją“ (vertė Kristina Tamulevičiūtė, 2021, išleido „Briedis“).
— Lietuvių autorės Virginijos Kulvinskaitės keturių apsakymų rinkinį „Keturi“ (2023, išleido „Kitos knygos“).
 
✨ Iki susitikimo Maironio lietuvių literatūros muziejuje (Rotušės a. 13) gruodžio 12 d., antradienį, šeštą popiet!
____________________
Renginys nemokamas, įėjimas atviras visiems. Maloniai laukiame!
Renginio metu bus fotografuojama ir filmuojama. Nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti naudojami renginio viešinimui socialiniuose tinkluose, internetinėse svetainėse, spaudoje ir kt.