Renginiai

Skelbiamas kūrybiškiausios anotacijos konkursas "Pasaulis mano knygų lentynoje"

401840795_729380849226468_1113014512218226090_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Pirmadienis, gruodžio 04, 2023 12:00 - Antradienis, gruodžio 12, 2023 00:00
Vieta
Gedimino pr. 51
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka
Pasaulį pažinti keliaujant – nuostabi patirtis, tačiau nuo senų laikų pažinimo raktas į svečias šalis, kultūras ir neįtikėtinas istorijas buvo ir knyga. Knygose galime leistis į keliones po egzotiškas šalis, patirti kvapą gniaužiančių nuotykių, romantinių ir gyvenimo išminties kupinų istorijų, egzistencinių apmąstymų. O kokias patirtis siūlo jūsų asmeninė biblioteka? Kokias knygas vertinate ir branginate jūs?
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka, bendradarbiaudama knygynų tinklu „Vaga“ ir viešosiomis bibliotekomis, ketvirtą kartą kviečia skaitytojus dalyvauti kūrybiškiausios anotacijos konkurse ir pristatyti savo mėgstamiausią knygą. Svarbu KŪRYBIŠKUMAS, todėl anotacija gali būti eiliuota, eseistinė, akademinė ar net gali turėti parodijos bruožų.
Minėdami 700-ąjį Vilniaus gimtadienį, įvedame vieną papildomą taisyklę: anotuojamoje knygoje turi būti aprašytas, paminėtas, vienu ar kitu aspektu atsiverti Vilnius. Vilnius gali būti veiksmo vieta, prisiminimas, sapnas, užuomina, reikšminga nuoroda, veikėjas, veikėjo miestas... Kviečiame rinktis mėgstamiausių lietuvių arba užsienio autorių kūrybą, susijusią su Vilniumi. Pasirinkta užsienio autoriaus knyga turi būti išversta į lietuvių kalbą. Taip pat kviečiame nufotografuoti savo knygų lentyną ir atskleisti, kaip atrodo jūsų knygų pasaulis.
Konkurse kviečiami dalyvauti moksleiviai, studentai, visi kiti literatūros mėgėjai – tiek plunksną jau įvaldę ar mėgstantys rašyti kartkartėmis. Konkurso dalyviai rungsis keliose amžiaus grupėse.
Kaip vyks konkursas?
Plagijuotos anotacijos nebus vertinamos.
Kūrybiškiausi ir originaliausi specialios vertinimo komisijos išrinkti darbai bus skelbiami Nacionalinės bibliotekos „Facebook“ paskyroje. Tuomet bus labai svarbus skaitytojų balsas ir palaikymas. Keturis nugalėtojus išrinks komisijos nariai, kitus du – skaitytojai, spausdami „patinka“ už labiausiai patikusį darbą.
Darbus vertins Nacionalinės bibliotekos darbuotojai: Eglė Baliutavičiūtė, dr. Dalia Cidzikaitė, Silvija Stankevičiūtė, dr. Dainius Vaitiekūnas ir Deimantė Žukauskienė.
Laimėtojai bus apdovanoti Nacionalinės bibliotekos ir knygynų tinklo „Vaga“ prizais.