Renginiai

Poezijos vakaras su naujomis eilėraščių knygomis "Gėlės kaip šunys" ir "Vėjo akys"

400170657_825973542869520_3851952648850880032_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, lapkričio 23, 2023 17:30
Vieta
Rotušės a. 13
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
Maironio lietuvių literatūros muziejus
Maironio lietuvių literatūros muziejuje vyks dviejų knygų – Dianos Paklonskaitės „Gėlės kaip šunys“ ir Jono Liniausko „Vėjo akys“ – pristatymas.
 
✒ Dalyvaus knygų autoriai Diana Paklonskaitė ir Jonas Liniauskas, poetas Donaldas Kajokas, leidyklos „Slinktys“ vadovas Juozas Žitkauskas.
 
? Apie knygas:
Trečiasis Dianos Paklonskaitės eilėraščių rinkinys "Gėlės kaip šunys" parašytas verlibru, jį sudaro trys skyriai – „Sliekų satsangas“, „Va šitaip, iš lėto“ ir „Šokantys šermukšniai“. Švelnūs, neperspausti benamio, benamystės motyvai, pokalbiai su plunksnos broliais, atminties blyksniai, savotiškas Lietuvos susigrąžinimas, gėrėjimasis tėviške, grįžus iš emigracijos Dubline, – viskas pavirsta grakščiu poetiniu mezginiu.
 
"Vėjo akys" aštuntoji Jonas Liniausko knyga vyresniems skaitytojams, pasirodanti po aštuonerių metų pertraukos. Naujosios knygos leitmotyvas – laikas. Esamas, būsimas, buvęs; laikas, kuriame įstringama, ir laikas, kuris prateka pro šalį. Jei kalbėtume paties poeto žodžiais, būtų galima sakyti: eilėraščiai prasimuša lyg paukščiai iš kevalų, žodžiai skrieja lyg kurtai. O vis dėlto esama čia ir tylios rimties, įsižiūrėjimo, įsiklausymo, ilgesio, pranašiškų nuojautų.Trečiasis Dianos Paklonskaitės eilėraščių rinkinys
_____
Įėjimas atviras. Maloniai kviečiame!
Renginio metu gali būti fotografuojama ir filmuojama. Nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti naudojami renginio viešinimui socialiniuose tinkluose, internetinėse svetainėse, spaudoje ir kt.