Renginiai

Vidas Bareikis - susitikimas ir knygos pristatymas

387072268_728155739355055_6351178733353722043_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Penktadienis, lapkričio 17, 2023 17:00
Vieta
J. K. Chodkevičiaus g. 1B
Kretinga, Lietuva
Organizuoja
Kretingos rajono savivaldybės M. Valančiaus viešoji biblioteka ir MusuKretinga.lt - Kretingos rajono naujienų portalas
Kretingos bibliotekoje – Vidas Bareikis! ❤ Rezervuokite datą – lapkričio 17 dieną. Bibliotekoje susitiksime su Lietuvos teatralu, muzikantu Vidu Bareikiu!
Susitikimo metu galėsite užduoti jus dominančius klausimus ir sužinoti daugiau apie V. Bareikio knygą „VB knyga. Kūrybinė autobiografija, natos, tekstai ir naudingi patarimai“.
Turite klausimų Vidui? Trūksta drąsos užduoti klausimą susitikimo metu? Siūlome jį užduoti dabar, o išgirsti atsakymą lapkričio 17 dieną! Užduokite klausimą, o mes pasistengsime, kad pokalbio metu Vidas į jį rastų atsakymą ? https://bit.ly/3LYagXo
__________________
Apie knygą:
? „Ši knyga – tarsi dienoraštis: atvira, nuoširdi ir taikli. Tai Vido pokalbiai su savimi ir skaitytojais nebijant pripažinti padarytų klaidų, atrandant savo stiprybes ir dalijantis patarimais, kaip pasiekti užsibrėžtą tikslą.“ – Algis Kriščiūnas, menininkas.
? „Ponios ir ponai, atkeliauja naujas literatūros žanras – bareikizmas! Kai vienoje vietoje susijungia muzika, dinamika ir gyvenimiška išmintis, išeina wow rezultatas! Beje, knygoje kažkas pripaišė ir prirašinėjo markeriu, bet gal čia tik mano egzemplioriuje...“ – Tomas Dirgėla, rašytojas.
? „Nežinau, kaip apsakyti tą jausmą, bet pirma reakcija buvo tokia: „Du klausytojai? O dabar pilna arena? Kaip jis tai padarė?“ Įkvėpimas kiekviename puslapyje ir noras, kad knyga nesibaigtų. Labai patiko patarimų skiltis – kiekvienas įtraukia apmąstyti ir savo gyvenimą. Ne apkrauna, o įpučia pozityvo ir noro pajudėti iš vietos. Kokia dovana yra kūrybos užkulisiai, istorijos, kaip gimė dainos ir natos! Knyga tokia tikra ir pulsuoja gyvenimu, apie kurį kartais mes visi pasvajojame: šeima, meilė, draugystė, pasiekimai ir galiausiai tiesiog laimė.“ – Ieva Zasimauskaitė, dainininkė.
? „Vidas – kosminis vyrukas. Kartais galvoju, kad jis čia atskrido trumpam ir turi misiją, kurios pats nežino. Pasakyti, kad Vidas yra superenergingas „žmogus orkestras“, – tai pasakyti, ką visi ir taip žino. Bet versdamas puslapį po puslapio su istorijomis, nuotraukomis, nuoširdžiais patarimais, niūniuodamas mintyse dainas vis galvojau, kad kažkas tame sraute pribloškia... Nuginkluoja. Aš neprisimenu nė pusės tiek savo gyvenimo akimirkų – net kažkaip supavydėjau... Ir tada supratau: mes prisimename akimirkas, kai prisiliečiame prie savo tikrųjų gelmių. Kai sielos šypsosi matydamos, kad prieš mus atsiveria tai, ką visada turėjome, kuo esame apdovanoti. Vidas yra kūrėjas. Kiekviena daina – tai vidinis blyksnis, nušvietęs ne tik jį, bet ir tuos, kurie buvo šalia. Tuos, kurie paskui dainuoja kartu koncerte. Kiekviena daina – daugiau nei daina, tai įamžinta magiška akimirka, tapusi istorija, apaugusia prisiminimais ir gyvenimo kvapais. Ir aš lyg suprantu Vido magiją: jis be galo myli tai, ką daro, jis atiduoda visą save. Gal kitaip nemoka – gal tik taip gali nors trumpam atgauti kasdienybės pavogtus sparnus? Dalykai iš meilės virsta stebuklais. Tai suprantu. Bet nesuprantu, kaip jis gali spėti mylėti ir daryti tiek daug. Gal jis tikrai iš kosmoso? Va ir knygas jau pradėjo rašyti.“ – Robertas Petrauskas, rašytojas, istorijos pasakotojas.