Renginiai

Vido Bareikio knygos pristatymas

393602276_720478653450781_5294025927701044104_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, lapkričio 16, 2023 18:30
Vieta
H. Manto g. 25
Klaipėda, Lietuva
Organizuoja
Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka
Lapkričio 16 d. 18:30 val. bibliotekos Baltojoje galerijoje vyks Vido Bareikio knygos „VB KNYGA“ pristatymas.
Vido Bareikio dienoraštį primenanti knyga aprėpia visus 37 atlikėjo metus.
Pradedant vaikystės prisiminimais, pirmaisiais muzikiniais garsais mokykloje ir baigiant sausakimšomis arenomis švenčiant savo muzikinės veiklos dešimtmetį.
„VB knygos“ įdėja gimė prieš dvejus metus, kai po gausybės gerbėjų prašymų išleisti savo natų ir tekstų rinkinį nusprendžiau, tai galų gale įgyvendinti. Pirmiausia „perbėgau“ per visą savo muzikinį dešimtmetį ir išsirinkau tas dainas kuriomis tikiu iki šiol, kurios yra tarsi mano dienoraštis ar moralinis kompasas. Taip atsirado pirmieji knygos „griaučiai”. Tada po truputį pradėjau visą šią medžiagą apauginti dainų sukūrimo istorijomis bei kontekstu ir dar pridėjau kiekvienos iš dainų tema gimstančius patarimus ir mano paties atradimus kaip siekti sąmoningesnio ar šviesesnio gyvenimo. Dar pridėkime krūvas iliustracijų, nuotraukų, mano ranka parašytų pastebėjimų ir taip po truputi viskas išaugo į labai orginalų 200 puslapių leidinį.”- „VB knygos” kūrimo paslaptimis dalinosi knygos autorius Vidas Bareikis.
Kartu su leidykla „Baltos lankos” išleistą knygą skaitytojai jau netrukus galės rasti visoje Lietuvoje.
Šioje knygoje skaitytojai ras ne tik intriguojančią atlikėjo autobiografiją bei gausybę paties Vido atrastų sąmoningo gyvenimo patarimų, bet ir krūvą populiariausių „žmogumi orkestru” vadinamo dainininko dainų tekstų ir natų.
Renginys yra projekto „Kūrybinė laboratorija: pažintis, įkvėpimas, pokytis“ dalis.
Renginį remia Klaipėdos miesto savivaldybė.
Informuojame, kad renginio metu gali būti fotografuojama ir filmuojama. Renginio dalyviai gali būti matomi nuotraukose ir vaizdo įrašuose, kurie bus skelbiami socialiniuose tinkluose ir žiniasklaidoje.