Renginiai

Jurgitos Lieponės knygos „Kelias, pingvinai ir aš. „Camino Lituano“ dienoraštis“ pristatymas.

393466674_712431784254708_606793374208162560_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, spalio 26, 2023 18:00
Vieta
Gedimino pr. 51
Vilnius, Lietuva
Organizuoja
Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir BALTO leidybos namai
BALTO leidybos namai maloniai kviečia į žurnalistės Jurgitos Lieponės knygos pristatymą Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje spalio 26 d. 18 val.
Nejaugi įmanoma kelionę pėsčiomis per Lietuvą vadinti romantiška? Braidyti po žvyrkelių dulkes? Baidyti uodus? Vaikyti šunis? Išgirdusi abejonę, Jurgita Lieponė tik juokiasi, purto galvą ir taip pat užduoda klausimą: ar gali būti kas romantiškiau nei atradimai ten, kur jų nė nesitikėjai? Įspūdžiais iš „Camino Lituano“ piligriminio kelio Jurgita dalijosi socialiniuose tinkluose, kol sulaukė BALTO leidybos namų pasiūlymo plačiau aprašyti savo patirtį, o pirmomis rudens dienomis į knygynus atkeliavo jos knyga „Kelias, pingvinai ir aš. „Camino Lituano“ dienoraštis“.
„Kai išėjau į kelią, nė neįsivaizdavau, kur jis mane nuves, – tvirtina autorė. – Nuvedė iki knygos. Kai sulaukiau pasiūlymo ją parašyti, kilo abejonių, ar turėsiu apie ką papasakoti, tačiau kiek pasvarsčiusi pamaniau, kad taip – juk kelio žmonių istorijos yra įdomios, netikėtos, skaudžios, linksmos. Kelyje yra visko. Tada nė nenumaniau, kad žiūrėsiu į Lietuvą plačiai atmerktomis akimis, negalėdama patikėti. „Camino Lituano“ sudėjo tinkamus kirčius ten, kur jų trūko. Supratau – Lietuva nėra tik Vilnius, Kaunas, Klaipėda ar Trakų pilis.“
Puslapiuose atgyja autorės 300 kilometrų kelionė pėsčiomis nuo Žagarės iki Kauno, prisimenami ir ankstesni žygiai: Jurgita, „Camino Lituano“ savanorė, šį kelią yra nuėjusi beveik visą, kai kuriuos etapus – po kelis kartus. Tarp įspūdžių įsiterpia sutiktų žmonių istorijos, įdomiausių vietų aprašymai ir patarimai, kaip žengti pirmą žingsnį „Camino Lituano“ keliu.
J. Lieponės knygos „Kelias, pingvinai ir aš“ pristatyme dalyvaus knygos autorė ir Marius Minkevičius, vienas iš piligriminio kelio „Camino Lituano“ įkvėpėjų, moderuos Agnė Andriulytė.
Interviu su knygos autore galite perskaityti:
https://www.knygos.lt/.../knygos-apie-camino-lituano.../