Renginiai

Ingridos Jakubavičienės knygos "Dviese" pristatymas

391605328_716396087194646_3605325633712080565_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, lapkričio 09, 2023 18:00
Vieta
K. Donelaičio gatvė 8
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
Kauno apskrities viešoji biblioteka
Lapkričio 9 d. 18 val. kviečiame į istorikės bei Istorinės Prezidentūros Kaune muziejininkės dr. Ingridos Jakubavičienės naujos knygos „Dviese. Sofija Smetonienė ir Jadvyga Tūbelienė. Modernybės vėjai ir lietuvių inteligentija“ (Alma littera, 2023) pristatymą. Renginys vyks III a. Renginių erdvėje (K. Donelaičio g. 8 ).
Dr. Ingridos Jakubavičienės ištikimiems skaitytojams reikia pasakyti, kad ši naujoji knyga nėra monografijos „Seserys Sofija Smetonienė ir Jadvyga Tūbelienė“ antras leidimas, o visiškai nauja istorija. Per gyvenimą dviese ėjusios seserys Sofija Smetonienė ir Jadvyga Tūbelienė tapo ne tik puikiomis savo epochos reprezentantėmis, bet ir „raktu“ galinčiu „atrakinti“ duris į labai platų modernėjančios lietuvių visuomenės kontekstą: liberalizmo ir nacionalizmo idėjas, pasikeitusį požiūrį į kilmę, religiją, išsilavinimą, giminystę ir šeimą, moterų emancipaciją, darbą ir laisvalaikį, vis didesnį populiarumą įgyjantį visuomeninį darbą, politinį ir pilietinį aktyvumą.
Maloniai kviečiame!
Renginio metu bus galima įsigyti pristatomą knygą bei gauti autorės autografą!
Renginio metu bus fotografuojama ir / ar filmuojama, todėl jūs galite būti matomi renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, kurie gali būti paskelbti įvairiose medijos priemonėse.