Renginiai

Sergej Isajev Clandestinus jubiliejinis kūrybos vakaras

crop_600x315_sergej-isajev-clandestinus-jubiliejinis-kurybos-vakaras
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Šeštadienis, spalio 28, 2023 16:00
Vieta
Meno skyrius (J. Janonio g. 9)
Klaipėda, Lietuva
Organizuoja
Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka

Spalio 28 d., šeštadienį, 16.00 val. Klaipėdos miesto savivaldybės I. Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriuje (J. Janonio g. 9) kviečiame į rašytojo, vertėjo, žurnalisto Sergej Isajev Clandestinus jubiliejinį kūrybos vakarą bei naujos knygos „Iš vidaus“ pristatymą. Dalyvauja: autorius, Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkė rašytoja Nijolė Kepenienė, rašytojas, filosofas dr. Arvydas Juozaitis, Meno skyriaus vedėja Birutė Skaisgirienė. Renginio vedėja aktorė Virginija Kochanskytė. Dainuoja primadona Giedrė Zeicaitė.

Rašytojas Clandestinus (tikras vardas – Sergej Isajev) mums labiau pažįstamas kaip vertėjas, poetas, scenaristas, eseistas ir gotikinių bei siaubo apysakų autorius. Rašytojui esame dėkingi už Kristijono Donelaičio poemos „Metai“ vertimą, už šiuo metu į rusų kalbą verčiamus Arvydo Juozaičio draminius kūrinius.

Šį kartą autorius prisistato visiškai naujame amplua – ne kaip poetas, prozininkas ar vertėjas, o kaip literatūros, tapybos ir muzikos kritikas bei recenzentas.

Knygoje „Извне“/„Iš vidaus“ surinkti rašytojo straipsniai apie literatūrinę Klaipėdą, uostamiesčio meno lauką, taip pat publikuojami tekstai apie kitų šalių menininkus.

Renginys nemokamas. Renginio metu gali būti fotografuojama, filmuojama, o medžiaga – viešinama.