Renginiai

"Literatūros savaitės klubas". 4-asis susitikimas. Trys rašytojos

380423092_791178373015704_6226498091394338020_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Ketvirtadienis, spalio 05, 2023 18:00
Vieta
Rotušės aikštė 13
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
Maironio lietuvių literatūros muziejus
Po vasaros atostogų grįžtame į veiklą ir KVIEČIAME į ketvirtąjį „Literatūros savaitės“ klubo susitikimą, kurį šįsyk pavadinome: „Trys rašytojos“. Į šį knygų klubą, tokį pirmąjį šalyje, drauge renkasi skaitytojai ir literatūros profesionalai. Čia kalbėsime apie įdomiausias ir vertingiausias leidyklų naujienas, atkasime primirštus šedevrus, atiduosime duoklę romanui, bet nepamiršime ir kitų žanrų. Kruopščiai atrinkę Lietuvos ir pasaulio autorių knygas, pristatysime jų literatūrinį ir istorinį kontekstą, pateiksime aiškius ir provokuojančius vertinimus, ginčysimės, šmaikštausime ir kviesime pasisakyti visus dalyvaujančius.
„Literatūros savaitės“ klubo nariai: MLLM kultūrinės veiklos organizatorė, literatūros apžvalgininkė Agnė Cesiulė, rašytoja ir literatūros kritikė Renata Šerelytė, rašytojas Laurynas Katkus ir visi renginio dalyviai.
Ketvirtajame susitikime aptarsime trijų šiuolaikinių prozininkių romanus:
— Britų rašytojos Rachel Cusk „Kontūrų“ trilogiją užbaigiantį romaną „Kudos“ („Tyto Alba“, 2023, vertė Viktorija Uzėlaitė)
— Vienos žymiausių Lietuvos rašytojų Kristinos Sabaliauskaitės antrąją dilogijos dalį – romaną „Petro Imperatorė II“ („Baltos lankos“, 2021)
— Lietuvių prozininkės Jurgos Tumasonytės novelių romaną „Naujagimiai“ (Lietuvos rašytojų sąjungos leidykla, 2023)
 
Iki susitikimo Maironio lietuvių literatūros muziejuje (Rotušės a. 13) spalio 5 d., ketvirtadienį, šeštą popiet!
____________________
Renginys mokamas, įėjimas su lankytojo bilietu. Kaina 2 eurai.
Renginio metu bus fotografuojama ir filmuojama. Nuotraukos ir vaizdo įrašai gali būti naudojami renginio viešinimui socialiniuose tinkluose, internetinėse svetainėse, spaudoje ir kt.