Renginiai

Knygos „Neparašyta knyga“ pristatymas

Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Trečiadienis, rugsėjo 13, 2023 18:00
Vieta
Laisvės al. 57
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka

Geštalto terapeutės Daivos Žukauskienės ir mitybos specialistės Olgos Pakalniškienės parašyta knyga „Neparašyta knyga“ – tai daugelio moterų išpažintis, sudėta į vienos moters lūpas. Moters, kuri yra tokia kaip tu: dvejojanti dėl savo vietos po saule, kenčianti, abejojanti, siekianti pokyčių ir, svarbiausia, meilės. Moters, kuri savyje talpina visą moterų giminės istoriją. Moters, kuri blaškosi tarp jausmų ir pragmatiškumo santykiuose, tarp jausmo ir racionalaus pasaulio, tarp tikrovės ir svajų, tarp normalumo ir keistumo. Knyga lyg dienoraštis, fiksuojantis asmenybės pokyčius, keistas traumų nulemtas emocines ir fizines būsenas. Knygoje tikrovė susipina su vizijomis, sapnais, asmeninėmis refleksijomis. Dominuoja asmeninio augimo tema, kuri atskleidžiama mitybos specialistei ir psichoterapeutui darant įtaką knygos veikėjai.

Įvairiomis asmeninėmis praktikomis užsiimanti knygos herojė išminties ieško gamtoje, atokioje sodybos erdvėje, psichoterapijoje ir keisdama mitybos įpročius. Veikėjos kasdienybėje ataidi protėvių išmintis, pramočių balsai, prietarai, palinkėjimai, prakeiksmai ir liudijimai. Vidiniame moters pasaulyje įkalinta skaudi patirtis. Patirtis, kurios nevalia niekam viešinti, ji gėdinga ir nešvari.

Daiva Žukauskienė – geštalto terapeutė, trenerė ir lektorė. Darbinė patirtis psichikos sveikatos, pedagogikos, emocinio intelekto ugdymo srityse. Veda biblioterapijos, geštalto terapijos ir savęs pažinimo moterų stovyklas. Knygos „Skolinta iliuzija“ bendraautorė.

Olga Pakalniškienė – mitybos specialistė, pirmųjų Lietuvoje ketogeninės mitybos mokymų autorė, sveikos gyvensenos seminarų, renginių, mokymų kuratorė ir lektorė. Savo tinklaraštyje „Būk kietas su keto“ dalinasi įžvalgomis apie mitybą, sveikatinimą, pagrindines šiuolaikinio žmogaus savijautos problemas ir gyvenimo kokybės gerinimo būdus.