Renginiai

Monografijos „Kalbininkas Albertas Ružė: gyvenimo morfologija ir sintaksė“ sutiktuvės

374762952_690975739736681_7998209722700061696_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Antradienis, rugsėjo 19, 2023 17:00
Vieta
K. Donelaičio gatvė 8
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
Kauno apskrities viešoji biblioteka
Rugsėjo 19 d., antradienį, 17 val. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (K. Donelaičio g. 8, III a. Renginių erdvėje) vyks monografijos „Kalbininkas Albertas Ružė: gyvenimo morfologija ir sintaksė“ sutiktuvės. Renginyje dalyvaus monografijos autorės – Vilniaus universiteto mokslininkės doc. dr. Rita Baranauskienė, doc. dr. Ilona Mickienė.
Mokslinėje monografijoje „Kalbininkas Albertas Ružė: gyvenimo morfologija ir sintaksė“ apžvelgiami ilgamečio Vilniaus universiteto Kauno fakulteto profesoriaus Alberto Ružės (1936–2021) mokslinės ir akademinės veiklos aspektai, atskleidžiamas jo indėlis į visuomeninį, kultūrinį bendruomenės ir šalies gyvenimą, brėžiami asmeninio gyvenimo kelio vingiai.
Ši knyga atveria galimybę iš arčiau pažinti kalbininką Albertą Ružę ir iš jo gyvenimo vingių geriau suvokti lietuvių tautos išgyventus pokario baisumus, tremčių patirtį, nepriteklius, artimųjų slapstymosi ir jų persekiojimų baimę, giliai širdyje ir darbuose užslėptą niekad neišblėsusį patriotizmą, Lietuvos atgimimo ir laisvės džiaugsmą.
Knyga skiriama mokslininkams, kolegoms, studentams, kraštiečiams ir visiems, besidomintiems XX amžiaus antrosios pusės ir XXI amžiaus pradžios laikotarpio mokslininkų biografijomis bei jų darbais.
Šią monografiją parengė buvusios prof. Alberto Ružės studentės doc. dr. Virginija Vasiliauskienė (nepriklausoma tyrėja), doc. dr. Ilona Mickienė (VU KnF) ir doc. dr. Rita Baranauskienė (VU KnF).