Renginiai

„Marmiai“ Kalniečių parko skaitykloje

363416767_306715205255352_6224577768348032823_n
Kategorija
Literatūrinis renginys
Data
Pirmadienis, rugpjūčio 07, 2023 18:00
Vieta
Kalniečių parkas
Kaunas, Lietuva
Organizuoja
Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka ir Marmiai
Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka rugpjūčio 7 d. 18 val. kviečia į susitikimą ir kūrybines dirbtuves „Marmiai“ Kalniečių parko skaitykloje.
Knygų visai šeimai „Marmiai“ autoriai Indrė Pavilonytė ir Martynas Pavilonis pakvies leistis į jaudinančius atradimus kartu su paslaptingaisiais Martvudo girios gyventojais marmiais. Susitikimo metu jie vaikams daugiau papasakos apie marmius, Martvudo girią ir kūrybą.
Marmiai – tai unikalūs, autentiški, lengvai įsimenami ir vaikų gerai pažįstami bei mylimi personažai. Marmių istorijos siekia ugdyti vaikų empatiją, gebėjimą pažinti ir priimti pasaulio ir jausmų įvairovę. Visos šios temos aktualios ne tik vaikams, bet ir tėvams, mokytojams.
Marmių iliustracijos – išskirtinės, minimalistinės, tačiau prikaustančios vaiko dėmesį ir skatinančios jį tyrinėti, pažinti naktį, gamtą ir girią, paslaptingą marmių pasaulį.
Užsiėmimą sudaro 2 dalys: knygų „Marmiai“ pristatymas bei kūrybinės dirbtuvės, kurių metu vaikai, pasitelkę spalvas ir skirtingas formas, galės susikurti savo asmeninius marmiškus akinukus nuo saulės.
Esant blogam orui renginys vyks netoliese esančiame bibliotekos Parko padalinyje, P. Lukšio g. 60.
Skaityklos vieta – Kalniečių parke šalia lauko treniruoklių aikštyno.
Organizatorius – Kauno Vinco Kudirkos viešoji biblioteka.
Partneriai: Kauno miesto savivaldybės Eigulių seniūnija, Kauno kultūros centras.